ZORGEN OVER DE (ONGEZONDE) RELATIE VAN JE KIND? 3X ZO GA JE ERMEE OM!

Het komt regelmatig voor dat ouders zich zorgen maken over de relatie van hun kind. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je niet zo blij met de partnerkeuze van je kind, omdat je het gevoel hebt dat hij of zij niet bij je kind past? Of je vindt dat je kind erg veranderd is sinds het verkering heeft. Soms kunnen pubers zich immers behoorlijk verliezen in hun verliefdheid en relatie en hier zelfs wat geobsedeerd door raken. Het kan ook zijn dat je de indruk hebt dat je kind gebukt gaat onder de relatie en niet lekker in z’n vel zit. Stuk voor stuk lastige situaties. Want elke ouder ziet z’n kind natuurlijk het liefst gelukkig en met een fijne relatie.

Wat kun je als ouder doen als je je zorgen maakt over de (ongezonde) relatie van je kind? Klik op een van onderstaande links voor advies hoe je met elk van de drie genoemde situaties om zou kunnen gaan!

Niet blij met de partnerkeuze van je kind

Voor je kind wil je alleen het beste. Logisch dat je als ouders dus ook met een kritische blik kijkt naar het vriendje of vriendinnetje dat je kind mee naar huis neemt. Veel ouders wensen hun dochter een lieve, betrouwbare jongen, die haar met respect behandelt. En hun zoon een sociaal en emotioneel stabiel meisje dat lief voor hem is. Maar wat als je je niet kunt vinden in de partnerkeuze van je kind? Doordat hij of zij bijvoorbeeld gevallen is op een leeftijdsgenootje uit een heel ander sociaal milieu? Of op iemand die is opgegroeid in een moeilijke gezinssituatie en kampt met psychische problemen?

>> Check hier onze tips voor als je niet blij bent met de partnerkeuze van je kind!

Mijn kind is veranderd sinds hij/zij verkering heeft

Pubers die verliefd zijn, willen het liefst zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Dat hoort erbij. Maar wat als je ziet dat je kind alleen nog maar oog heeft voor zijn of haar liefde? En geen interesse meer heeft in hobby’s of contacten met vrienden en vriendinnen? Je zoon die eerst fanatiek voetbalde en nu avond aan avond hand in hand met zijn vriendinnetje op de bank zit Netflix te kijken. Of de gezellige vriendinnen van je dochter die je opeens nauwelijks nog over de vloer ziet komen, omdat dochter-lief alleen nog maar wil afspreken met haar vriendje?

>> Check hier onze tips voor als je kind veranderd is sinds hij/zij verkering heeft!

Mijn kind is ongelukkig door zijn/haar relatie

Zien dat je kind ongelukkig is. Dat is misschien wel een van de moeilijkste dingen voor een ouder om mee om te gaan. Zeker als je als ouder de indruk hebt dat dit veroorzaakt wordt door een keuze die je kind zelf maakt. Zoals bijvoorbeeld de keuze om een ‘ongezonde relatie’ aan te houden. Je dochter die – tegen beter weten in – haar vriendje (type ‘player’) de zoveelste kans geeft, nadat hij weer eens niet kwam opdagen, op het laatste moment afbelde met een smoes of urenlang niets laat horen op een app. Of je zoon die gebukt gaat onder de emotionele buien en het claimende gedrag van zijn vriendinnetje? En die zich ‘om de lieve vrede te bewaren’ steeds meer gaat voegen naar haar wensen?

>> Check hier onze tips voor als je kind ongelukkig is door zijn/haar relatie!

We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE