ZOMERACTIVITEIT: RUIM OP EN VERKOOP OP MARKTPLAATS

zomeractiviteit ruim op verkoop via Marktplaats

Helaas zijn we in Nederland niet verzekerd van 6 weken zon tijdens de zomervakantie. Daarom is het goed om ook wat inspiratie te hebben voor op regenachtige zomerdagen. Wat dacht je van een grote ‘opruim-en-verkoop-op-Marktplaats-actie’? Hieronder het stappenplan!

Stap 1: Motiveer je kind voor het plan!

Sommige kinderen vinden het ontzettend lastig om afstand te doen van hun speelgoed. Je kent het wel; je hebt het ‘oude’ speelgoed nog niet goed en wel in de tas gedaan om weg te brengen of geven en je kind heeft uit het niets weer interesse in het betreffende stuk speelgoed alsof het helemaal nieuw is! Als jouw kind (nog) in die fase zit, vraagt het plan om speelgoed te gaan opruimen en verkopen wat extra voorbereiding! Misschien is er iets waar je kind voor spaart? En kan het helpen wanneer je uitlegt dat het de opbrengst daarvoor mag gebruiken?

Stap 2: Verzamelen!

Geef je kind een grote tas, een shopper of misschien wel een grote vuilniszak en laat het eerst eens zelf door zijn speelgoed gaan om te bepalen wat het weg wil doen. Ondertussen zoek jij ook wat (kinder)kleding of andere spullen uit die je via Marktplaats zou willen verkopen.

Stap 3: Keuring

Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je deze stap wat groter of kleiner maken. Bij kinderen die nog een levendige fantasie hebben, kun je het in de vorm van een rollenspel gieten. Dat je kind bij jou als een soort van ‘veilingmeester’ moet komen presenteren wat het wil gaan verkopen en tegen welke prijs. Hier ligt jouw kans om een ‘no-go’ te geven, mocht je kind in zijn enthousiasme dingen willen gaan verkopen, die jij liever niet op Marktplaats terug zou zien! Voor de spulletjes die wel verkocht kunnen worden, bepalen jullie samen de (uiterste) vraagprijs.

Stap 4: Fotoshoot

De verkoop valt of staat natuurlijk bij de kwaliteit van de foto’s van de producten die jullie in de aanbieding hebben. Laat je kind zelf de foto’s maken van de producten die jullie gaan verkopen.

Stap 5: Het plaatsen van de advertentie

Als je kind er de leeftijd voor heeft, kun je hem/haar leren om zelf een advertentie op Marktplaats te zetten. Kan je kind wel al schrijven, maar is het nog te jong om zelf iets op Marktplaats te zetten, kun je hem/haar natuurlijk wel ‘voor de vorm’ de begeleidende teksten laten schrijven. Misschien levert het nog wel mooie ‘schrijfsels’ op om te bewaren voor later…

Stap 6: Maak afspraken over de verkoop en opbrengst

Leg je kind uit dat het daadwerkelijk verkopen via Marktplaats iets is voor volwassenen. Laat de contacten dus ook via jou als ouder verlopen. Daarnaast is het belangrijk om vooraf met je kind afspraken te maken over de opbrengst. Is die helemaal voor je kind of slechts een deel? Waar mag je kind het geld wel of niet aan uitgeven? Of gaan jullie er samen iets leuks voor doen?

>> Klik hier voor nog meer inspiratie voor leuke activiteiten om in de zomervakantie samen met je kind te doen!!

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE