ZOMERACTIVITEIT: ORGANISEER SAMEN EEN PICKNICK

zomeractiviteit organiseer samen picknick

Hieronder een stappenplan voor het organiseren van een gezellige picknick, samen met je kind!

Stap 1: Voorpret

Zijn de weersvoorspellingen goed voor de komende dagen en heb je een idee wanneer je zou willen gaan picknicken? Deel je plan dan al een paar dagen van tevoren met je kind(eren). Zodat er tijd is voor de voorbereidingen, maar vooral ook voor voorpret!

Stap 2: Wie, waar en wanneer?

Hoewel het natuurlijk ook heel gezellig is om samen met jullie gezin te gaan picknicken, kan het voor je kind ‘extra’ leuk zijn als ook iemand anders mee mag. Bijvoorbeeld een vriendje/vriendinnetje of opa en oma. Spreek af wanneer jullie zullen gaan en waar jullie willen gaan picknicken. Laat je kind vervolgens mooie uitnodigingen maken. Misschien kunnen jullie deze persoonlijk gaan bezorgen?

Stap 3: Inspiratie opdoen

Vervolgens kunnen jullie samen gaan bedenken wat voor hapjes jullie willen serveren tijdens de picknick. Als je kind oud genoeg is, kunnen jullie samen inspiratie opdoen op Pinterest. Maak een bord aan met allerlei lekkere en leuke ideetjes en kies aan het eind van de middag welke hapjes jullie echt zullen gaan maken. Let bij het maken van deze keuze indien nodig ook op de kosten. Het hoeft niet duur te zijn, vaak maakt de presentatie het verschil! Cherrytomaatjes op een stokje met een blaadje groen ertussen, oogt anders dan dezelfde cherrytomaatjes in een bakje!

Stap 4: Samen boodschappen doen

Dan is het tijd voor de boodschappen! Maak samen een lijstje en ga samen boodschappen doen. Afhankelijk van de leeftijd kan het ook een mooi moment zijn om nog eens te oefenen met rekenen. Hoeveel heb je nodig van een bepaald ingrediënt als het recept bedoeld is voor 4 personen en jullie met z’n 6-en zijn? En geef je kind ook in de winkel een actieve rol, door op zoek te gaan naar ingrediënten.

Stap 5: Samen kokkerellen!

Wanneer de boodschappen in huis zijn, kunnen jullie de hapjes gaan maken en inpakken. Hou er rekening mee dat jullie het ook moeten meenemen (te voet of op de fiets). Wanneer het erg warm is, is het ook goed erop te letten of jullie hapjes houdbaar zijn onder hoge temperaturen.

Stap 6: De tas pakken

Ten slotte moet de picknickmand of -tas gepakt worden. Hebben jullie nog wegwerpbordjes en -bestek? Of misschien wel plastic servies? Afhankelijk van jullie hapjes kun je ook kiezen voor keukenrol of servetjes en eten met de handen! Het drinken niet vergeten! En natuurlijk het kleed of de handdoeken om op te zitten! Misschien is het ook leuk om een bal, boek of spelletje mee te nemen, zodat jullie – ook als de hapjes op zijn – nog wat vermaak hebben daar!

>> Klik hier voor nog meer inspiratie voor leuke activiteiten om in de zomervakantie samen met je kind te doen!

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE