ZOMERACTIVITEIT: BEREID SAMEN EEN BBQ-FEEST VOOR!

zomeractiviteit bereid samen BBQ-feest voor

Zijn de weersvoorspellingen goed voor de komende dagen? En heb je zin in een paar extra eters aan tafel? Dan is het leuk om met je kind een heus ‘BBQ-feest’ te organiseren. Hieronder een stappenplan!

Stap 1: Blaas het allemaal een beetje op!

Mooi weer, is barbecue weer. In feite niks bijzonders. Maar wat als je het allemaal een beetje opblaast? Het wat groter maakt dan het eigenlijk is? In plaats van ‘BBQ’ noem je het ‘BBQ-feest’ en zo ontstaan er opeens tal van mogelijkheden om er een gezellige activiteit van te maken met je kind. Plan je BBQ-feest een paar dagen van te voren, zodat jullie uitgebreid de tijd hebben voor alle voorbereidingen, maar vooral ook voorpret!

Stap 2: Maak samen een ‘feest-plan’

Leg je kind uit dat het geen ‘gewone’ BBQ wordt (dat vindt je kind misschien ook maar saai), maar een heus BBQ-feest. Ga samen brainstormen over wat jullie allemaal zouden kunnen doen om van een ‘gewone’ BBQ een BBQ-feest te maken. Wat hoort er allemaal bij een feest? Gasten, muziek, slingers, mooi versierde glaasjes, uitnodigingen, tafelversiering, … Je kind heeft vast nog wel meer ideeën! Bekijk welke ideeën jullie ook echt willen gaan uitvoeren en maak samen een plannetje van wie, wat, wanneer zal gaan doen.

Stap 3: Wat komt er op tafel?

Naast het bepalen van de feestelijke elementen, kunnen jullie natuurlijk ook samen bekijken wat er – naast het vlees – geserveerd gaat worden tijdens het BBQ-feest. Ga op internet of Pinterest op zoek naar lekkere frisse salades of creatieve manieren om rauwkost te presenteren.

Stap 4: Samen boodschappen doen

Dan is het tijd voor de boodschappen! Maak samen een lijstje en ga samen boodschappen doen. Afhankelijk van de leeftijd kan het ook een mooi moment zijn om nog eens te oefenen met rekenen. Hoeveel heb je nodig van een bepaald ingrediënt als het recept bedoeld is voor 4 personen en jullie met z’n 6-en zijn? En geef je kind ook in de winkel een actieve rol, door op zoek te gaan naar ingrediënten.

Stap 5: Tijd voor de voorbereiding

En dan breekt de dag van het BBQ-feest aan. De tuin moet versierd, de tafel gedekt, de hapjes voorbereid. Als je kind wat ouder is, zijn er misschien wel wat gerechtjes die het helemaal zelfstandig kan voorbereiden? Misschien kan je kind ook een leuke zomerse playlist samenstellen op Spotify of YouTube? Kortom; taakjes genoeg om een dag mee te vullen!

>> Klik hier voor nog meer inspiratie voor leuke activiteiten om in de zomervakantie samen met je kind te doen!

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE