WAT TE DOEN ALS JE KIND STRESS HEEFT? 5 TIPS!

Net als volwassenen staan ook kinderen in de moderne samenleving steeds meer onder druk. Presteren op school, uitblinken in een sport en/of hobby en erbij horen op school. Of life events als scheiding, gezinsuitbreiding, verhuizing; kinderen kunnen er evengoed stress door krijgen. Wat je kunt doen als je kind stress heeft? Lees onze 5 tips!

Tip 1: Help je kind om tot rust te komen

Ontspannen is heel belangrijk, maar voor je kind niet altijd gemakkelijk. Een paar keer diep en rustig inademen kan al heel effectief zijn. Het doet namelijk de hoeveelheid adrenaline dalen, die er onder andere voor zorgt dat je kind zich gespannen voelt. Je kunt je kind ook ontspanningsoefeningen leren. Doe eens deze 5 mindfulness-oefeningen voor thuis met je kind. Of deze yoga-oefeningen. Een cursus Yoga of Mindfulness voor kinderen kan ook effectief zijn.

Tip 2: Rustperiode tijdens stressmomenten

Vaak ontwikkelen kinderen stressmomenten vlak vóór en na school. Daarom is het van belang om precies op die momenten een extra rustperiode in te lassen, zodat je kind zich meer ontspannen kan voorbereiden op de schooldag en ’s avonds gemakkelijker de stress van de dag van zich af kan zetten.

Tip 3: Breng tijd door met je kind

Zowel voor als na school is het belangrijk om tijd door te brengen met je kind en dit op een rustige manier. Vóórdat je kind naar school gaat, kan het geen kwaad om eerst samen wat te praten. Na de schooldag kun je eventueel een halfuurtje uittrekken om samen met je kind te ontspannen, zoals samen een spelletje doen.

Tip 4: Zorg dat je beschikbaar bent

Geef je kind aandacht en de gelegenheid om zich te uiten. Met het ene kind kun je er voor gaan zitten, bij de ander is het beter je vragen te stellen tijdens een spelletje of een wandeling. Dan krijgt je kind ruimte om te antwoorden. Het helpt je kind als je zelf gemakkelijk over je eigen gevoelens praat.

Tip 5: Gezonde leefstijl

Een goede nachtrust, gezond eten, genoeg bewegen en regelmaat; het zijn inkoppers maar ze helpen wel!

We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE