WAT DOET EEN BABYCOACH?

Gastbijdrage van Esther Sluijsmans
Gastbijdrage van Esther SluijsmansBabycoach

Een babycoach helpt je tijdens de zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling, wanneer je als ouder tegen vragen aan loopt of het ouderschap anders loopt dan verwacht.

Zodra de zwangerschapstest positief is weet je dat er veel gaat veranderen in je leven. Iedere zwangerschap is uniek en is een spannende ervaring. Na de bevalling ontdek je dat je baby geen gebruiksaanwijzing heeft. Er komt ontzettend veel op je af als kersverse ouder. Het mensje in je gezin heb je met heel je hart lief en geef je de beste zorg. Maar soms weet je even niet hoe je dat moet doen. Je baby geeft signalen die jij niet goed kunt begrijpen of plaatsen. Je hebt onvoldoende aan de standaard adviezen. Dan is het prettig als een babycoach met je meedenkt en meekijkt. Een babycoach gaat in jullie thuissituatie samen met jou en je partner op onderzoek uit om de signalen die je baby geeft te begrijpen. En zorgt samen met jou dat het gezin weer in balans komt. Een babycoach kijkt niet alleen naar je kind, maar ook naar de omgeving waarin je kind opgroeit en naar gebeurtenissen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Heb je vragen over je baby:

  • Hoe zorg ik dat mijn kindje overdag in het eigen bedje slaapt?
  • Mijn kindje weigert flesvoeding. En nu?
  • Ik kan mijn kindje moeilijk troosten? Hoe komt dat?
  • Hoe moet ik omgaan met huilen?
  • Welke invloed hebben gebeurtenissen tijdens mijn zwangerschap?

Of vragen over het ouderschap:

  • Waarom voel ik me zo onrustig als mijn baby huilt?
  • Mijn relatie is veranderd sinds de komst van onze baby.
  • We gaan beiden anders om met de signalen van onze kleine, dit geeft strubbelingen.

Neem dan contact op met een babycoach en ga samen op onderzoek uit. Welk signaal vertelt welk verhaal? En hoe ga je daarmee om?

Wie is Babycoach Esther Sluijsmans?

Ik ben de trotse moeder van 4 fantastische dochters: Marit (2009), Paulien (2010), Renske(2013) en Anne (2016). Samen met Jos wonen we in Margraten. Contact en communicatie tussen ouders en hun kinderen zijn mijn passie. Ik ben als (pre-)logopediste werkzaam geweest in de kinderrevalidatie. Ik heb daar geleerd hoe belangrijk het is het hele gezin te betrekken in de ontwikkeling van een kind. Na de geboorte van mijn oudste dochter ben ik mij gaan verdiepen in de communicatie van baby’s. In heb een cursus babymassage afgerond en ben me gaan verdiepen in babygebaren. Ik verzorg als babygebarendocent lezingen, workshops en cursussen over het gebruik van babygebaren. Dit doe ik voor zowel ouders als professionals. Als moeder van 4 dochters heb ik ervaren dat ieder kind anders is, anders reageert en ook andere aandacht nodig heeft. Om ouders nog beter te kunnen begeleiden bij hun vragen heb ik de opleiding tot babycoach gevolgd. Ik geef jonge ouders inzicht in de communicatie en ontwikkeling van hun baby. Hierdoor vind je als ouder sneller balans in je gezin en kun je optimaal genieten van het ouderschap.

Contact via mailadres: Esther_sluijsmans@hotmail.com of telefoonnummer: 06 – 13 55 28 60

MEER INFORMATIE