VOEDINGSSCHEMA BABY: 8 – 12 WEKEN

Je baby wordt steeds sterker en actiever. En zelf heb je ook weer wat meer energie en krijg je de behoefte om het ‘echte’ leven weer op te pakken. Er komt ook steeds meer ritme in de voeding. Hoeveel en hoe vaak je je baby moet voeden? Lees het in onderstaand voedingsschema!

Voedingsschema

Een hulpmiddel

De hoeveelheid flesvoeding die in het schema genoemd wordt, is de hoeveelheid water die je gebruikt om het flesje aan te maken. Door er melkpoeder aan toe te voegen, komt de hoeveelheid melk iets hoger uit. De hoeveelheden die in het schema vermeld zijn, zijn een indicatie. Ieder kind is weer anders. Het schema is een hulpmiddel. Gemiddeld ga je uit van 150 cc per kilo lichaamsgewicht. Zolang je baby tevreden is en goed groeit, gaat het goed. Heb je twijfels over de hoeveelheden of aantal keren dat je kindje eet, doe dan eens navraag bij het consultatiebureau.

Regeldagen

Na ongeveer 3 maanden verandert het voedingsritme van je baby weer. Zulke dagen worden ook wel de regeldagen genoemd. Je kindje is toe aan een grotere hoeveelheid melk. En huilt dan meer dan gewoonlijk, is onrustig en wilt steeds vaker drinken. Houdt hier rekening mee.

Bron: Oudersvannu.nl

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE