VOEDINGSSCHEMA BABY: 7 – 9 MAANDEN

Wanneer je baby toe is aan vaste voeding, kan het even lastig zijn om in te schatten of je kind per dag genoeg binnen krijgt. Hoeveel en hoe vaak je je baby moet voeden? Lees het in onderstaand voedingsschema!

Voedingsschema

Opbouwen vaste voeding

Als je kindje rond de 7 – 8 maanden is, hoeft het nog maar drie melkvoedingen per dag. Eén melkvoeding kun je gebruiken om je kindje pap te geven. Naast de melk heeft je baby nu behoefte aan fruit, groente, brood en vlees. Door te variëren in voeding, went je baby aan nieuwe smaken en structuren. Om je op weg te helpen een aantal dagmenu-ideeën van het Voedingscentrum. De hoeveelheid die je kind nodig heeft en wil eten, verschilt per dag en per kind. Laat het dus aan je kindje over hoeveel trek het heeft en dwing hem/haar niet meer te eten dan het wil. Bepaal wel wanneer er gegeten wordt, zodat je kind went aan een aantal eetmomenten per dag. Bouw de vaste voeding uit tot je kind een jaar wordt. Vanaf dat moment mag hij/zij met de pot mee gaan eten.

Een hulpmiddel

Wennen aan vaste voeding gaat in het tempo van jouw kind. Het schema is een hulpmiddel en voeden op verzoek blijft het beste. Vertrouw op jezelf en je kind. Heb je twijfels? Bijvoorbeeld omdat je kindje echt niets wil eten of omdat hij/zij klachten heeft na het eten, zoals overgeven of diarree? Bespreek het dan op het consultatiebureau.

Bronnen:

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

LEES OOK

MEER INFORMATIE