VOEDINGSSCHEMA BABY: 6 MAANDEN

Met oefenhapjes went je kindje aan verschillende smaken en het happen van een lepel. Nu vanaf 6 maanden vervang je vervolgens stapje voor stapje de borstvoeding of flesvoeding voor echte maaltijden. Hoeveel en hoe vaak je je baby moet voeden? Lees het in onderstaand voedingsschema!

Voedingsschema

Opbouwen vaste voeding

Geleidelijk ga je nu de borst- of flesvoeding vervangen voor vaste voeding. En weet: er is zeker een week voor nodig om een maaltijd stap voor stap zo groot te maken dat je 1 van de melkvoedingen weg kan laten. Laat je kindje dus eerst even wennen aan de nieuwe situatie voor je een volgende melkvoeding vervangt. Wat je je kindje beter niet kunt geven, kun je lezen in dit schema van het Voedingscentrum.

Een hulpmiddel

Hoeveel melkvoedingen je nog geeft, hangt af van je kind. Het schema is een hulpmiddel en voeden op verzoek blijft het beste. Wennen aan vaste voeding gaat in het tempo van jouw kind. Vertrouw op jezelf en je kind. Heb je twijfels? Bijvoorbeeld omdat je kindje echt niets wil eten of omdat hij/zij klachten heeft na het eten, zoals overgeven of diarree? Bespreek het dan op het consultatiebureau.

Bronnen:

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE