VOEDINGSSCHEMA BABY: 10 – 11 MAANDEN

Je kleintje begint al te brabbelen en heeft misschien al een paar tandjes, maar kan en mag nog niet helemaal met de pot mee-eten. Vlees en vis mag bijvoorbeeld maar met mate en moet je nog een tijdje pureren, zeker totdat je kindje een jaar is. De pezige textuur daarvan kan nog lastig te kauwen zijn. Hoeveel en hoe vaak je je baby nu met 10 en 11 maanden moet voeden? Lees het in onderstaand voedingsschema!

Voedingsschema

Variatie in voeding

Het is goed om je kindje gevarieerde voeding aan te bieden en laat kennismaken met verschillende smaken en texturen. Misschien reageert hij/zij niet direct enthousiast op alles wat je voorschotelt, maar dat hoort er ook een beetje bij. Dwing vooral niet te eten, maar blijf volhouden en kleine beetjes proberen. Het ene kindje heeft meer tijd nodig om te wennen aan nieuwe hapjes dan het andere kindje.

Het Voedingscentrum geeft diverse dagmenu-idee├źn die je op weg kunnen helpen.

Een hulpmiddel

Dit schema is een hulpmiddel en voeden op verzoek blijft het beste. Vertrouw op jezelf en je kind. Heb je twijfels? Bijvoorbeeld omdat je kindje echt niets wil eten of omdat hij/zij klachten heeft na het eten, zoals overgeven of diarree? Bespreek het dan op het consultatiebureau.

Bronnen:

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE