VERRAS EEN MANTELZORGER MET EEN BLOEMETJE

Bloemtjesactie Mantelzorg Mantelzorgcompliment

Bloemetjesactie 2020 Gemeente Maastricht

Ken jij iemand die zijn kind, partner, vader, moeder, schoonouder, broer of zus verzorgt? Ook dit jaar is er weer een bloemetjesactie op de Dag van de Mantelzorg voor onze mantelzorgers in Maastricht. Buren, vrienden en kennissen kunnen een mantelzorger, die in Maastricht woont, in het zonnetje zetten.

Wat moet je doen?

Wil jij de mantelzorger die jij kent verrassen met een mooi bloemetje op de Dag van de Mantelzorg? Stuur voor 1 november een mail naar informelezorg@maastricht.nl. Vermeld daarin je eigen naam, mailadres en telefoonnummer en de naam en het afleveradres van de mantelzorger die je wil verrassen. De door jou doorgegeven mantelzorger ontvangt dan op 10 november een bloemetje.

Je kunt ook bellen naar 043-3504264 om iemand aan te melden of om eventuele vragen over de actie voor te leggen.

Ontvang je zelf mantelzorg? Denk aan de mantelzorgwaardering!

Mantelzorgers zetten zich intensief in voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Daarom is een bedankje in de vorm van mantelzorgwaardering op zijn plaats. Dit bedankje bestaat uit een bedrag van € 200,-  dat inwoners uit Maastricht, die hulp ontvangen van een naaste, kunnen aanvragen voor hun mantelzorger. Mits deze langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week, onbetaald hulp biedt.

Wat moet je doen?

Een mantelzorgwaardering voor 2020 kan tot 1 maart 2021 worden aangevraagd met een aanvraagformulier van de gemeente. Dit aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het GemeenteLoket of via deze pagina op de website van de gemeente Maastricht!

MEER INFORMATIE