TRAINERS WORKSHOP ‘OPVOEDEN IN TWEE HUIZEN’ STELLEN ZICH VOOR!

Samen zorgen voor de kinderen na een scheiding, hoe doe je dat? Dat staat centraal tijdens de workshop ‘Opvoeden in Twee Huizen’! In de regio Maastricht-Heuvelland wordt deze workshop regelmatig gratis aangeboden door Trajekt in samenwerking met de verschillende gemeenten. Interesse? Via deze aanmeldpagina kun je je aanmelden voor de workshop ‘Opvoeden in Twee Huizen’. In dit artikel stellen de enthousiaste trainers van Trajekt zich voor!

Manuela van der Meijs

Manuela van der Meijs trainer Opvoeden in Twee Huizen

Ik werk als opvoedingsondersteuner en als jongerenwerker InBeeld bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; Triple P, video hometraining, oplossingsgerichte therapie, mission possible, systemische pedagogiek, Piep zei de Muis, echtscheidingsproblematiek etc.

Ik bied zowel individuele als groepsgerichte opvoedingsondersteuning.

Daarnaast ondersteun ik een groep vrijwilligers in de Speelpan (west). Op deze laagdrempelige locatie ontmoeten ouders elkaar en kunnen kinderen en ouders samen spelen bij de speelinloop. Er is ook een speelgoedbank, speelotheek en crea ochtend die gerund wordt door vrijwilligers en er worden diverse groepsgerichte cursussen en bijeenkomsten georganiseerd.

In mijn werk als jongerenwerker bij InBeeld ontmoet ik  jongeren (en hun ouders) die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Jongeren die kampen met problemen (bijv. schulden, huisvesting, geen zinvolle dagbesteding etc.) ondersteun ik met hun vragen. De jongere bepaalt daarbij zelf welke prioriteit er nodig is en behoudt de regie om zijn/haar zaken te regelen. Ook ouders worden indien gevraagd ondersteund. Samenwerken met netwerkpartners, zowel binnen Trajekt, als extern, is van belang.

Binnen mijn werk krijg ik vaak te maken met ouders die gescheiden zijn. Vandaar dat ik samen met mijn collega’s van (school)maatschappelijk werk de workshop ‘Opvoeden in Twee Huizen’ geef. Samen met de training Piep zei de Muis (voor kinderen van 4-8 jaar die in stressvolle situaties opgroeien) en KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) is er door de bijeenkomst “Opvoeden in Twee Huizen” ook een aanbod voor gescheiden/alleenstaande ouders om een luisterend oor te krijgen, ervaringen uit te wisselen en tips en adviezen te delen.

Marjolijn Bruinsma

Marjolijn Bruinsma trainer Opvoeden in Twee Huizen

Ik werk als schoolmaatschappelijk werker en KIES-Coach bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; Triple P opvoedondersteuning, oplossingsgerichte therapie, rouwverwerking en echtscheidingsproblematiek. Naast mijn werk als KIES-Coach (Kinderen In Echtscheiding Situatie) werk ik voor 2 basisscholen en binnen het MBO onderwijs in Maastricht als schoolmaatschappelijk werker.

Voorheen heb ik ook een hele periode binnen het algemeen maatschappelijk werk gewerkt en nu alweer meerdere jaren vooral met jeugd en gezin. Hierin ben ik vaak een schakel tussen de jongere/ouders, school en zorg waarin ik veel samenwerk met andere instanties zoals scholen, de gemeente, de jeugdarts, POH-GGZ en mijn collega’s van Trajekt.

In mijn werk als KIES-Coach en schoolmaatschappelijk werker ontmoet ik kinderen, jongeren en hun ouders die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Mijn ervaring is dat als je dit samen kan doen met je omgeving dit helpend kan zijn.

Vandaar ook dat ik samen met mijn collega’s van opvoedondersteuning de workshop ‘Opvoeden in Twee Huizen’ geef. Zodat niet alleen de kinderen maar ook de ouders in contact kunnen komen met lotgenoten, als je weet waar je zelf voor staat helpt dat om koers te bepalen. Het is heel mooi om te zien hoe ouders en kinderen hun kracht weer vinden en elkaar helpen om weer verder te gaan!

Sinds de zomer van 2019 worden diverse trainingen voor kinderen en ouders, zoals bijvoorbeeld de Rots & Watertraining, de KIES-training, Coaching positief opvoeden volgens Triple P en de workshop ‘Opvoeden in Twee Huizen , kosteloos aangeboden door de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Interesse in één van deze trainingen of workshops? Neem eens een kijkje op onze aanmeldpagina!

MEER INFORMATIE