TRAINERS KOPP/KOV STELLEN ZICH VOOR!

Als je als ouder kampt met een burn-out, depressie, angst of een persoonlijkheidsstoornis, of als je problemen hebt met het gebruik van een genotmiddel, dan heeft dit vaak invloed op de gezinssituatie. Mondriaan Preventie en YOUZ bieden onder de vlag KOPP/KOV verschillende gratis trainingen voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Zoals de Doe-Praatgroep voor kinderen van 8-12 jaar, de Tienergroep voor kinderen van 12-15 jaar en de 16+ Themabijeenkomsten. Ook voor ouders is er gratis aanbod, namelijk de Ouderondersteuningsgroep KopOpOuders. Klik op de link van de betreffende cursus om naar de aanmeldpagina te gaan! In dit artikel stellen de enthousiaste trainers van Mondriaan en YOUZ zich voor!

Ida Holterman

Ida Holterman trainer KOPP/KOVMijn naam is Ida Holterman en ben werkzaam bij Youz waar ik binnen mijn functie twee hoofdtaken heb als psychodiagnostisch werker en preventie medewerker. Beide taken vervul ik met veel plezier omdat ik vrijwel dagelijks contact met kinderen, adolescenten en/of hun ouders heb. Ooit was het voornemen om juf te worden waarvoor ik mijn opleiding ook afgerond heb, maar ben dan toch in de jeugdzorg en daarna de GGZ beland. Als preventiewerker geef ik al jarenlang samen met een collega van Mondriaan KOPP/KOV groepsactiviteiten waaronder de KOPP/KOV Doe-Praatgroep.

Zowel in de opvoeding van mijn eigen zoon als de ervaringen die ik in mijn werk heb opgedaan, weet ik dat praten helpt! Het lost niet meteen alle problemen op,  maar het helpt je om dingen beter te begrijpen, je minder zorgen te maken of te piekeren. Het lucht op en/of je voelt je gerustgesteld als je je zorgen of vragen met iemand of anderen hebt kunnen delen. Het is dan ook iedere  keer weer fijn om te zien en mee te maken dat de kinderen graag naar de bijeenkomsten komen. Dat ze in een veilige omgeving  durven praten en vertellen over wat hen bezighoudt of waar ze zich zorgen over maken. En natuurlijk is er ook ruimte om over leuke gebeurtenissen te vertellen  of een spelletje te doen.

Joyce van Erp

Joyce van Erp trainer KOPP-KOV

Mijn naam is Joyce van Erp. Ik heb twee kinderen: een dochter van 5 haar en een zoon van 3 jaar. In mijn vrije tijd fiets ik graag en speel ik handbal.  Ik werk sinds 2008 bij de afdeling preventie van Mondriaan, waar we samen met ons team diverse preventieve activiteiten organiseren op het gebied van GGZ-preventie. Een voorbeeld van zo’n activiteit is de jongerengroep KOPP/KOV waarin we jongeren, die opgroeien in een thuissituatie waar ouders te maken hebben met psychische- of verslavingsproblematiek, met elkaar in contact brengen. Het is telkens weer een bijzondere ervaring om elkaars verhaal te horen en (h)erkenning bij elkaar te vinden.

Wil je je kind of jezelf aanmelden voor een van de gratis trainingen van KOPP/KOV? Neem eens een kijkje op onze aanmeldpagina!

MEER INFORMATIE