TRAINERS KIES-COACHING STELLEN ZICH VOOR!

Gun je je kind een stukje begeleiding om de relatiebreuk/scheiding van jullie als ouders te verwerken? Dan is KIES-coaching misschien iets voor jullie! In de regio Maastricht-Heuvelland wordt KIES-coaching regelmatig gratis aangeboden door Trajekt in samenwerking met de verschillende gemeenten. Op de aanmeldpagina op onze website vind je meer informatie over het aanmelden voor de KIES-coaching en de andere cursussen waarvoor je je via onze website kunt aanmelden. In dit artikel stellen de enthousiaste trainers van Trajekt zich voor!

Stephan Janssen

Stephan Janssen KIES-coach

Mijn naam is Stephan Janssen. Op dit moment ben ik werkzaam als school en algemeen maatschappelijk werker bij de Stichting Trajekt. Vanuit mijn werk  als schoolmaatschappelijk werker ben ik veel met kinderen in aanraking gekomen waarvan de ouders gescheiden waren. Om nog beter te weten hoe deze kinderen te kunnen helpen heb ik de opleiding tot KIES-coach gevolgd.

Mijn motto is als onderstaand weergegeven:

“Het is mijn hartenwens dat kinderen en jongeren met gescheiden ouders een onafhankelijke plek hebben om hun eigen ervaringen te delen en dat recht gedaan wordt aan elk kind in een scheiding situatie. Ik zet me in voor kinderen zodat ze kind kunnen zijn en in warme verbinding met hun ouders kunnen blijven.” Deze tekst is van Nelly Snels ontwikkelaar van de opleiding tot KIES-coach en daar kan mij helemaal in vinden.

Marjolijn Bruinsma

Marjolijn Bruinsma KIES-coach

Ik werk als schoolmaatschappelijk werker en KIES-coach bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; Triple-P opvoedondersteuning, oplossingsgerichte therapie, rouwverwerking en echtscheidingsproblematiek.

Naast mijn werk als KIES-coach werk ik voor 2 basisscholen en binnen het mbo onderwijs in Maastricht als schoolmaatschappelijk werker. Voorheen heb ik ook een hele periode binnen het algemeen maatschappelijk werk gewerkt en nu alweer meerdere jaren vooral met jeugd en gezin. In mijn werk als KIES-coach en schoolmaatschappelijk werker ontmoet ik kinderen, jongeren en hun ouders die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Mijn ervaring is dat als je dit samen kan doen met je omgeving dit helpend kan zijn.

Hierin ben ik vaak een schakel tussen de jongere/ouders, school en zorg waarin ik veel samenwerk met andere instanties zoals scholen, de gemeente, de jeugdarts, POH-GGZ en mijn collega’s van Trajekt. De jeugd is de toekomst en daar zet ik mij iedere dag voor in!

Rianne van den Bos

Rianne van den Bos KIES-coach

Ik werk als schoolmaatschappelijk werkster van Trajekt in de gemeente Maastricht en Meerssen. Ik werk op vier verschillende scholen, waarvan 2 voortgezet scholen zijn en 2 basisscholen. Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de opleiding hbo maatschappelijk werk en dienstverlening. Ik heb eerst gewerkt als algemeen maatschappelijk werkster in de gemeente Vaals. Maar mijn hart ligt toch meer bij de jeugd en ben daarom school maatschappelijk werk gaan doen.

Naast schoolmaatschappelijk werker ben ik ook KIES-coach. De KIES-coach is er speciaal voor de kinderen om hen een stem te geven in het gezin. Ik vind het leuk om de verbinding te zijn tussen kind, thuis(ouders) en de school. Hierin is samenwerking met ander disciplines noodzakelijk.

Suus Simons

Suus Simons KIES-coachIk werk bijna 30 jaar voor Trajekt in de gemeente Eijsden/Margraten als maatschappelijk werker en sinds 2007 ook op diverse scholen basisonderwijs. Als jeugd- en gezinswerker ben ik, samen met een collega aan alle scholen PO gekoppeld binnen deze gemeente.

Ik merkte al snel dat er destijds weinig hulpaanbod was voor kinderen die een scheiding meemaakten, wat er in geresulteerd heeft dat ik in 2009 de opleiding tot KIES-coach ben gaan volgen. Door KIES leren kinderen meer te begrijpen van de situatie en vinden ze steun bij lotgenootjes. KIES is er speciaal voor het kind om het te versterken in zijn positie in het hele scheidingsproces. Het is mooi om te zien dat een kind op deze manier ook een stem krijgt in deze moeilijke periode en dat je even met zo’n kind mag “meelopen”.

Verder geef ik sinds een aantal jaren naast individuele hulp aan volwassenen en kinderen ook de 8-weekse mindfulness-training en de ACT-training. In deze groepstrainingen leren mensen meer flexibel om te gaan met de “moeilijkheden des levens” en toch de dingen te doen die ze belangrijk vinden, juist als ze moeilijk en pijnlijk zijn. Vanuit deze waarden wil ik ook graag invulling geven aan de KIES-coaching.

KIES-coaching wordt sinds de zomer van 2019 kosteloos aangeboden door de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Wil je je kind aanmelden voor KIES-coaching, of een van de andere cursussen? Neem eens een kijkje op onze aanmeldpagina!

MEER INFORMATIE