SLAAPPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Themachat met Experts
Themachat met ExpertsBabs van Nesselrooij, Wilke van der Pluijm & Sandra Nelissen

Veel ouders hebben vragen over het (niet) slapen van hun kind. Daarom organiseren we nu maandelijks een themachat ‘Slaapproblemen bij Kinderen’. Maandag 17 mei 2021 is het weer zover en kun je chatten met Slaapcoach Babs van Nesselrooij of jeugdverpleegkundigen Wilke van der Pluijm en Sandra Nelissen.

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

Slaapproblemen kunnen in elke leeftijdsfase voorkomen bij kinderen. Van baby’s die veel huilen en weinig slapen tot peuters die niet willen inslapen of doorslapen. Of niet in het eigen bed willen slapen. Of juist heel vroeg wakker worden. En van basisschoolkinderen die ’s avonds niet naar bed willen en eindeloos blijven discussiëren over het tijdstip van naar bed gaan. Tot pubers die moeilijk in slaap kunnen komen. En al wat meer… Alle vragen die op welke manier dan ook te maken hebben met het slapen van je kind, kun je tijdens deze themachat voorleggen!

themachat slapen planning 2021

Hoe werkt de chat?

Ga op maandag 17 mei tussen 20.00 uur en 22.00 uur naar www.cjg043.nl en klik op de ‘stel-je-vraag-button’ onder in beeld voor een privé-chat. Log in met een (verzonnen) naam en je postcode. Vervolgens kom je in een 1-op-1 chatgesprek met een van onze slaap-experts, waar je gratis en anoniem je vragen kunt voorleggen voor persoonlijk advies!

Maandelijkse Themachat Slaapproblemen bij Kinderen

Omdat we merken dat heel veel ouders vragen hebben over het (niet) slapen van hun kind, organiseren we ook in 2021 elke maand een Themachat Slaapproblemen. Ben je 17 mei verhinderd? Noteer dan alvast de eerstvolgende Themachat, deze is op maandag 7 juni.

Vanwege het groot aantal chats die binnenkomen, kan het zijn dat je even in een wachtrij wordt geplaatst. Tip: chat wat later, het is namelijk aan het begin rond 20.00 uur meestal erg druk.

Over onze Experts

Babs van Nesselrooij

Babs is slaapoefentherapeut en behandelt kinderen (en hun ouders) in Maastricht en omgeving met slaapproblemen. Daarnaast is ze als kinderoefentherapeute Cesar werkzaam in haar eigen praktijk: ‘Babs Kinderoefentherapie’ in Maastricht. Meer informatie: www.kinderoefentherapie-limburg.nl

Wilke van der Pluijm

Ik ben Wilke van der Pluijm en werk als jeugdverpleegkundige bij de GGD sinds 2017. Ik werk tevens als Triple P verpleegkundige; ik ondersteun hierbij ouders bij het aanleren van een positieve opvoedstijl. In beide functies ondersteun ik ouders met kinderen die slaapproblemen hebben, of vragen hebben mbt het slapen van hun kinderen. Ik kijk er naar uit om  ook tijdens het chatspreekuur ouders hiermee van dienst te zijn.

Sandra Nelissen

Hallo, mijn naam is Sandra Nelissen. Sinds 2001 ben ik werkzaam als  jeugdverpleegkundige bij de GGD Zuid Limburg. En tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden begeleid ik ouders met hun jonge kinderen, waarbij vele verschillende onderwerpen qua opvoeding belicht worden. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe belangrijk een goede nachtrust is. En via deze chat zal ik proberen de ouders bruikbare en praktische tips te geven, zodat ook zij weer een stapje dichter bij een gezonde nachtrust kunnen komen.

MEER INFORMATIE