THEMACHAT ‘PLUSMAMA DAT BEN JE NIET, DAT WORD JE’

met Irma Huis in 't Veld & Bianca van der Loo
met Irma Huis in 't Veld & Bianca van der LooErvaringsdeskundige & Kinder- en Stiefgezincoach

In het kader van de landelijke Dag van de Scheiding op 11 september 202o organiseert het CJGo43 op dinsdag 15 september speciaal voor alle stiefmoeders/ bonusmama’s/ plusmama’s in de regio 043 een Themachat ‘Plusmama ben je niet, dat word je’. Deze themachat wordt verzorgd door Irma Huis in ’t Veld (ervaringsdeskundige, auteur van het boek ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ en oprichter van het online platform Plusmama.nl) en Bianca van der Loo (gediplomeerd kindercoach en stiefgezincoach). 

>> Lees ook dit interview met Irma over haar boek en online platform: ‘Plusmama.nl; herkenning en erkenning voor vrouwen in een samengesteld gezin‘.

Je Rol als ‘Stiefmoeder/ Plusmama’ een Zoektocht? Stel je Vraag!

Heb jij een relatie met een man die al kinderen heeft uit een eerdere relatie? Dat kan (met momenten) behoorlijk ingewikkeld zijn. Of je nu zelf (nog) geen kinderen hebt of misschien wel al moeder bent; wanneer je een relatie krijgt met iemand die al kinderen heeft, is dit vaak een groeiproces voor alle betrokkenen. En in dat proces kom je tal van situaties tegen die allerlei gedachten en gevoelens bij je oproepen, waar je je weg in moet vinden. Veel ‘stiefmoeders’ ervaren dit proces dan ook als een behoorlijke zoektocht.

Is dit herkenbaar voor jou? En zou je graag eens sparren met iemand die veel kennis en ervaring heeft op dit gebied?  Chat dan op dinsdag 15 september tussen 20.00 en 22.00 uur gratis en anoniem met Irma of Bianca via www.cjg043.nl.

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

In principe kun je natuurlijk elke vraag die gaat over jouw rol of leven als ‘plusmama’ stellen tijdens het chatspreekuur. Maar om je toch een beetje idee te geven van wat voor soort vragen je kunt voorleggen:

  • wanneer ga je de kinderen voor het eerst ontmoeten en hoe pak je dit aan?;
  • wat als de kinderen moeite hebben met jou als nieuwe partner?;
  • wat als jij moeite hebt met (een van de ) kinderen?;
  • hoe geef je invulling aan je opvoedrol richting de kinderen?;
  • hoe ga je om met verschillen in regels, afspraken en gewoonten tussen jou en je partner?;
  • hoe ga je om met twijfels of het bij je past om andermans kinderen op te voeden?;
  • hoe geef je vorm aan het contact met de biologische moeder? .
  • wil je wel of niet ook nog kinderen samen?

Winactie Boek Plusmama ben je niet, dat word je!

Wil jij kans maken op een van de twee boeken ‘Plusmama ben je niet, dat word je’? Ga dan naar onze Facebookpagina of Instagram Account en like dit filmpje. Laat via een reactie weten dat je graag wil meedoen aan de winactie. De winnaars worden op dinsdag 15 september bekend gemaakt!

Over Irma Huis in ’t Veld & Bianca van der Loo

Irma Huis in ’t Veld

Irma kreeg op haar 34e een relatie met haar huidige man. Vader van twee dochtertjes van toen 3 en 5 jaar oud. De jaren die volgden waren voor Irma een zoektocht; naar haar rol als ‘stiefmoeder’, haar plekje in het systeem, een passende invulling van het contact met de biologische moeder en meer. Irma besloot haar verhaal op te schrijven. Voor haar eigen groeiproces én om het te kunnen delen met andere vrouwen die met dezelfde vraagstukken worstelen. Begin 2020 ging het platform Plusmama.nl online en in mei 2020 verscheen Irma’s boek ‘Plusmama ben je niet, dat word je’!

Bianca van der Loo

Bianca woont in het zuiden van het land, is getrouwd en supertrotse mama van Tim. Haar man heeft twee kinderen uit een vorige relatie. Samen vormen ze een samengesteld gezin. Door haar nieuwe leven groeide Bianca’s innerlijke wens om kinderen, jongeren en gezinnen te coachen. Inmiddels is ze gediplomeerd kindercoach en stiefgezincoach. In haar praktijk Pure Happiness coacht ze kinderen, jongeren en volwassenen, die om welke reden ook op emotioneel-sociaal vlak in de knel zijn geraakt. Haar begeleiding is laagdrempelig en oplossingsgericht. De werkvorm of techniek wordt aangepast aan de leeftijd, belevingswereld en interesses van de persoon. Daarnaast begeleidt ze samengestelde gezinnen. Als coach is het haar wens om van ieder samengesteld gezin een succes te maken, daarbij rekening houdend met de emoties van ieder gezinslid. Bianca verzorgt ook workshops en trainingen voor groepen.

MEER INFORMATIE