THEMACHAT NIEUW SAMENGESTELDE GEZINNEN

met Orjana Ploemen en Yvonne Hanssen
met Orjana Ploemen en Yvonne HanssenScheidingsexperts van Stichting Yvoor

In het kader van de landelijke Dag van de Scheiding op 13 september 2019 organiseert het CJGo43 op dinsdag 10 september speciaal voor ouders in de regio 043 in samenwerking met Yvoor een Themachat ‘Nieuw Samengestelde Gezinnen’. Yvoor is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren, ouders en gezinnen die te maken hebben (gehad) met een (complexe) scheiding.

Stel je Vraag aan Yvoor!

Ben jij een ouder in de regio 043, ben je gescheiden en heb je inmiddels weer een nieuwe relatie? Misschien wonen jullie al samen in een Nieuw Samengesteld Gezin, of hebben jullie plannen om te gaan samenwonen? Voor de kinderen kan dit best ingewikkeld zijn. Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Of hoe je met bepaalde situaties in je Nieuw Samengestelde Gezin kunt omgaan? Chat dan op dinsdag 10 september tussen 20.00 en 22.00 uur gratis en anoniem met Orjana of Yvonne van Stichting Yvoor via www.cjg043.nl.

>> Lees ook het interview ‘Een Nieuw Samengesteld Gezin? Vermijd deze Valkuilen!‘ met Orjana en Yvonne van Stichting Yvoor!

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

In principe kun je natuurlijk elke vraag die past binnen het thema ’Nieuw Samengestelde Gezinnen stellen tijdens het chatspreekuur. Maar om je een beetje idee te geven van wat voor soort vragen je kunt voorleggen:

  • het introduceren van je nieuwe partner bij de kinderen;
  • kinderen die moeite hebben met je nieuwe partner;
  • de opvoedrol van jou en je nieuwe partner richting de (stief)kinderen;
  • omgaan met verschillen in regels, afspraken en gewoonten in beide gezinnen;
  • kinderen die het gezag van de ‘stiefouder’  niet accepteren;
  • irritaties en ruzies tussen de kinderen.

Over Stichting Yvoor

Yvoor is een Stichting die als zorgaanbieder actief is in de regio Zuid-Limburg. Yvoor is gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning van kinderen, jongeren, ouders en gezinnen die te maken hebben (gehad) met een (complexe) scheiding. Het team van Yvoor bestaat uit ervaren professionals met verschillende expertises. Zodoende kan Yvoor een breed aanbod bieden, variërend van kindercoaching tot omgangsbemiddeling en van begeleiding bij ouderschapsreorganisatie en voortgezet ouderschap tot begeleiding bij nieuw samengestelde gezinnen.

Kijk voor meer informatie over Stichting Yvoor op www.yvoor.com.

MEER INFORMATIE