STEUNGEZINNEN GEZOCHT!

Buurtgezinnen Maastricht en Eijsden-Margraten is op zoek naar nieuwe steungezinnen!
Buurtgezinnen Maastricht en Eijsden-Margraten is op zoek naar nieuwe steungezinnen!

Buurtgezinnen Maastricht en Eijsden-Margraten is voortdurend op zoek naar nieuwe steungezinnen. Heb jij op basis van het interview met Buurtgezinnen-coördinator Katrien Jozephs interesse om je misschien aan te melden als steungezin? Hieronder vind je extra informatie!

Wat we zoeken…

Wat we zoeken zijn gezinnen met een groot hart, die iets willen betekenen voor een ander gezin. En dat moet je dus ook niet te groot maken; gewoon op vrijdagmiddag een extra kind mee naar huis nemen om na schooltijd iets leuks te doen, bijvoorbeeld. Of misschien kun je voor een gezin al het verschil maken door een vervoersprobleem op te lossen en een van de kinderen naar het kinderdagverblijf of het sportclubje te brengen.

Wat het betekent om steungezin te zijn

Als steungezin word je voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning je als steungezin biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die jullie hierover maken met het vraaggezin. De ondersteuning die je als steungezin biedt, kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Op maat

Buurtgezinnen is maatwerk. De wens van het vraaggezin staat centraal en op basis daarvan gaan we op zoek naar een passend steungezin. Maar dat wil niet zeggen dat gezinnen die zich – los van een specifieke oproep van een vraaggezin – willen aanmelden voor Buurtgezinnen niet ook hun wensen kunnen aangeven. Als je bijvoorbeeld een zoon hebt van 12 jaar, begrijpen we heel goed dat het dan leuker is om steungezin te worden voor een kind in diezelfde leeftijd dan voor een peuter! Ook met gezinnen die zich willen aanmelden als steungezin gaan we vooraf uitgebreid in gesprek om te bekijken wat voor gezin het is en welke wensen en ideeën zij hebben bij hun rol als steungezin. We vinden het belangrijk dat alle gezinsleden erachter staan om steungezin te worden. 

Om steungezin te kunnen worden, moet je:

  • Een ervaren ouder zijn;
  • Graag iets willen doen voor kinderen en gezinnen in de buurt die het moeilijk hebben;
  • Minimaal één dagdeel per week daarvoor beschikbaar kunnen zijn. 

Wat je krijgt en wat er van je wordt gevraagd: 

Steungezinnen krijgen geen financiële vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk. Wel kun je rekenen op ondersteuning in je rol als steungezin door Buurtgezinnen.nl.

Wat van je gevraagd wordt; is een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit omdat de veiligheid van kinderen natuurlijk altijd voorop staat.  De kosten voor het aanvragen van deze verklaring wordt vergoed door Buurtgezinnen.nl.

Wil jij iets betekenen voor een kind bij jou in de buurt?

Ga naar www.buurtgezinnen.nl en meld je aan. De coördinator van Buurtgezinnen Maastricht en Eijsden Margraten neemt dan zo snel mogelijk contact met je op!

Kijk ook een op de Facebookpagina van Buurtgezinnen Maastricht en Eijsden-Margraten!

MEER INFORMATIE