SPEELTUINDAG VAALS

In gesprek met Ruud Leenders
In gesprek met Ruud Leenders

Al meer dan 18 jaar vindt er in juni de jaarlijkse Speeltuindag plaats! Een gezellige dag met allerlei leuke activiteiten voor basisschoolkinderen en natuurlijk hun (groot)ouders in het Bloemendalpark in Vaals. In 2021 is deze dag gepland op 11 september. Mede-initiatiefnemer Ruud Leenders vertelt ons wat meer over deze dag, die georganiseerd wordt voor inwoners van Vaals en omliggende dorpen!

Voor elk wat wils…

“We hebben elk jaar een aantal vaste items, zoals bijvoorbeeld de stormbaan en een reuze-glijbaan. Maar ook een aantal meer traditionele activiteiten, als zaklopen en ringen gooien komen elk jaar terug. Eigenlijk is het zoals elk jaar een beetje van alles wat. Grote en kleine attracties, moderne en wat meer traditionele spellen. Voor de kleintjes een ballenbak en de springkussens en dergelijke voor de oudere kinderen. Kortom; voor elk wat wils!

Sociaal Gebeuren

“En het is natuurlijk ook een sociaal gebeuren, waar mensen elkaar treffen”, vervolgt Ruud zijn verhaal. Er is een kleine horecagelegenheid met een terras, waar ouders elkaar treffen. We schenken geen alcohol, want het is een kinderfeest. Er is ook dit jaar weer muziek van DJ Marc en er is een BBQ. Het Bloemendalpark ligt quasi in de tuin van een bejaardencentrum. Ook van daar komen altijd mensen om een kijkje te nemen en koffie te drinken. Dus al met al is het toch altijd redelijk druk!”

Over Stichting Speelgelegenheden Vaals

“Onze stichting is ontstaan vanuit een fusie van een aantal verenigingen of stichtingen in de gemeente die op de een of andere manier betrokken waren bij een speelplek in Vaals. Op verzoek van de gemeente zijn we in 2002 gefuseerd. En toen is het idee ontstaan om dan samen een event te organiseren. Dat is de Speeltuindag geworden. Op dit moment bestaat het organiserend kernteam uit 6 man. We zouden nog wel wat versterking kunnen gebruiken! Dus wie interesse heeft… ?!

Meer info? Bekijk de website van Speeltuindag Vaals!

MEER INFORMATIE