RESTRAURANTS MET SPEELPLEK IN MAASTRICHT EN OMSTREKEN

mamablog Evy restaurants speelplek Maastricht omstreken

Als moeder van twee jonge kinderen – een kruipende baby en een peuter van 2 – en wonend in Maastricht ben ik geregeld op zoek naar leuke plekken om te eten en waar de kids kunnen spelen. Een restaurant met een speelhoek is ideaal bij slecht of koud weer en een terras met buitenspeeltuin heerlijk in de lente of zomer. Ga je een dagje naar Maastricht met (jonge) kinderen? Of wil je gewoon even uit huis met de kinderen? Dan geef ik je graag wat tips voor fijne restaurants waar je kan eten en de kinderen kunnen spelen.

Restaurants en cafés met binnen speelhoek

Er zijn een aantal restaurants, cafés en een koffiebar met een speelhoekje binnen. Hierbij mijn favorieten in Maastricht en omstreken.

1. Confetti

Boschstraat 68, 6211 AX Maastricht (in het centrum)

Echt een heel leuk plekje in het centrum van Maastricht, helemaal gericht op gezinnen met jongere kinderen. Ze hebben alles voor de kids: een leuke speelhoek, kleuren, boekjes en een speciaal menu. Je krijgt er verse fruithapjes, tosti’s, bananenbrood, pannenkoeken en meer. Voor papa en mama staat er ook genoeg lekkers op het ontbijt en lunchmenu. Je kleintje zal zich hier ongetwijfeld amuseren.

Confetti Maastricht

Niet onhandig is dat er heel veel kinderstoelen aanwezig zijn, een verschoonkamertje en een magnetron. Naast de speelhoek vind je bij Confetti ook hele leuke spullen voor baby’s en kinderen. Leuke kleding, speelgoed en meer.

2. Brasserie Tapijn

Tapijnkazerne 20, 6211 ME Maastricht (bij het stadspark)

Na een fijne wandeling door het stadspark van Maastricht, is Brasserie Tapijn een hele fijne plek om even te stoppen. Je kunt er heerlijk eten van ontbijt tot aan diner. Er staan wat gerechtjes tussen voor de kids en er is een speelhoekje waar ze zich wel kunnen amuseren. Ze hebben kinderstoelen en kleurpotloden voor de oudere kindjes.

3. Grand Café Geusseltbad

Discusworp 4, 6225 XP Maastricht (buiten het centrum)

mamablog Evy Grand Café Geusseltbad

Nog een leuke plek, net buiten het centrum van Maastricht is Grand Café Geusseltbad. Je kunt er makkelijk met de auto heen (gratis parkeren) maar je kunt ook de bus (lijn 6) nemen en nog 2 minuten lopen. Reserveer een tafel aan de speelhoek en je kunt met een gerust hart eten terwijl de kinderen spelen. Er is ook een glijbaan, ofwel een ‘sjievel’ zoals wij Maastrichtenaren dat noemen. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Naast een uitgebreid menu voor kinderen, is er ook voor volwassen genoeg lekkers te kiezen.

grand Café Geusseltbad Maastricht

Je kunt er ook zwemmen (aparte ingang)

Ben je een weekje weg met kinderen? Dan is het ook heel leuk om te gaan zwemmen. Het zwembad ligt naast het café en ook dit zwembad is erg leuk en geschikt voor jonge kinderen. Er zijn diverse watertafels, een kikkerbadje met fonteintjes en ook glijbanen voor de grotere kinderen.

4. Coffeelovers de Annex

Plein 1992 15, 6221 JP Maastricht (Ceramique, centrum Maastricht)

Als je van goede koffie houdt, dan is een bezoekje aan Coffeelovers sowieso een aanrader. Coffeelovers heeft meerdere koffiebars in Maastricht, o.a. ook in het centrum. Coffeelovers de Annex ligt in het moderne Centre Céramique aan het Plein 1992. Als je in het oude centrum bent, dan moet je de brug even oversteken. Geniet van de koffie, gebak en lunch. De locatie Annex heeft een speelhoek en is daarmee ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

5. Brasserie Dwaze herder

Slakweg 5, 6228 NB Maastricht (buiten het centrum van Maastricht, 10 min rijden)

brasserie Dwaze Herder Maastricht

Als je met de auto bent, dan kun je een uitstapje maken naar Brasserie de Dwaze Herder. Erg leuk voor hele jonge kinderen die net kunnen lopen en voor oudere kinderen. Je kunt hier redelijk lekker eten en dineren (met bediening), en er is een binnenspeeltuin met: ballenbak, glijbanen, en een heel peuterproof klimrek. Ook zijn er diverse loopwagentjes voor de allerkleinsten.

Als het weer goed is, dan kun je ook genieten op het terras terwijl je kinderen buiten spelen. Buiten zijn ook veel speeltoestellen en een aantal boerderijdieren. Erg leuk!

Restaurants met terras en buiten speeltuin

Bij goed weer zijn er ook een aantal leuke plekken in en omstreeks Maastricht die je kunt bezoeken. De Dwaze Herder kun je ook bezoeken, maar die staat hierboven al benoemd.

6. Boerderij Daalhoeve

Alesiahof 40, 6215 SX Maastricht (buiten het centrum van Maastricht)

boerderij Daalhoeve Maastricht

Wekelijks kom ik bij Boerderij Daalhoeve, het ligt namelijk bij mij om de hoek. Vroeger als kind kwam ik er ook graag, maar in 20 jaar tijd is er heel veel veranderd. Naast dat het een boerderij is met dieren die je kan voeren, kun je er nu ook heel lekker eten! Buiten is een terras dat grenst aan de speeltuin. Schommels, wipjes, sjievels (glijbanen)… Je peuter zal zich hier wel amuseren, al zijn de klimrekken voor kindjes van 2 toch wat hoog en adviseer ik erbij te blijven. Op het menu staan veel lekkernijen voor kinderen zoals tosti’s, pannenkoeken, snacks, maar je krijgt er ook een lekkere lunch of diner. De boerderij sluit wel in het weekend al om 19u. Check dus even de openingstijden. Mocht het regenen dan kun je ook binnen zitten! Ook binnen is een kleine speelhoek.

mamablog evy boerderij daalhoeve

Om er te komen kun je de auto nemen of de bus. Met de bus kun je lijn 5 of 6 pakken richting “Daalhof” en dan uitstappen bij de halte “Keurmeestersdreef west”. Het is dan nog maar een minuutje lopen.

7. Restobar MAMA

Oranjeplein 200, 6224 KV Maastricht (buiten het stadscentrum)

Restobar MAMA ligt aan de groene loper in Maastricht. De groene loper is een wandelroute van 2 km, sowieso leuk om te wandelen met het gezin. Doe dan een drankje bij Restobar MAMA terwijl de kinderen spelen met water of klimmen in het nabijgelegen klimrek. Qua prijs-kwaliteit van het eten raad ik Restobar MAMA niet aan. Het was een beetje over-priced!

8. Villa Kanjel

Meerssenerweg 1, 6222 AE Maastricht (buiten het stadcentrum)

Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar deze tip kreeg ik van andere moeders. Er is een buitenbistro met een grote speeltuin voor (wat oudere) de kinderen. Met kleine kindjes moet je wel echt mee de speeltuin in omdat er hoge glijbanen te vinden zijn, schommels en wat water. Op het menu staat een lekkere lunch en compleet diner! Villa Kanjel is zeker geschikt voor het hele gezin.

Naast deze eetplekken zijn er ook nog veel in-doorspeeltuinen waar je ook een tosti kan bestellen. Hierbij draait het dan niet persé om het eten, maar om de kinderen en de speeltuin. Fun Valley en De Mergelhoof liggen in of dichtbij Maastricht. Domein Pietersheim is erg leuk net over de grens van Maastricht!

Veel plezier!

Liefs,
Evy

Over Evy
Over Evy

Leeftijd: 30 something

Gezin: Getrouwd met Mike, moeder van Xavi (bijna 2) en Bent (5 maanden).

Hobby’s: Lekker uiteten, reizen (plannen), schrijven over mijn reizen en ervaringen, Netflixen en natuurlijk knuffelen met Xavi en Bent.

Guilty Pleasure: Temptation island

Opvoedmotto: Voor mijn dreumes: Choose your battles. Om niet van alles een strijd te maken, kies ik de dingen die ik écht belangrijk vindt. Verder probeer ik rust, regelmaat en reinheid in te bouwen.

Mijn ultieme mama-geniet-moment: Wanneer Xavi uit zichzelf Bent gaat verzorgen of een kusje geeft, loop ik over van liefde.

Blogs van Evy

MEER INFORMATIE