PRAKTIJKONDERSTEUNING HUISARTSENZORG JEUGD VALKENBURG A/D GEUL

In gesprek met Eline Schepers (l) en Mandy van den Hurk (r)
In gesprek met Eline Schepers (l) en Mandy van den Hurk (r)Praktijkondersteuners Jeugd in de gemeente Valkenburg a/d Geul

Heb je opvoedvragen of -problemen en wil je graag hierover in gesprek met een deskundige? Dan kan dit heel gemakkelijk met de Praktijkondersteuner Jeugd van je huisarts (POH). Van eenvoudige tot complexere vragen over de ontwikkeling of het opvoeden van je kind, de POH Jeugd weet raad!

Kind- én ouderbegeleiding

In het interview met Judith Corduwener, de praktijkondersteuner jeugd in Maastricht en Meerssen lees je alles over hoe de POH te werk gaat. Je kunt met heel diverse vragen bij hen terecht: “Van vragen over je jonge kind, zoals over bedplassen of het niet alleen kunnen slapen. Vragen over problemen van je schoolgaande kind, zoals ‘mijn kind heeft faalangst’ of ‘het kan niet meekomen in de klas’. Tot vragen over je puber met bijvoorbeeld angstproblemen, depressieve klachten of gedragsproblemen. We bieden kortdurende ondersteuning aan. In een aantal gesprekken brengen we in kaart wat er aan de hand is en gaan we met het kind en ouders aan de slag. Het is echt een kind- én ouderbegeleiding”, aldus Judith.

POH Jeugd in de gemeente Valkenburg

In de gemeente Valkenburg a/d Geul zijn er twee praktijkondersteuners jeugd werkzaam. Mocht je ze nog niet kennen, zij stellen zich even voor:

Eline Schepers
“Ik werk als POH Jeugd bij de huisartsenpraktijken in de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Eerder heb ik Kinder- en Jeugdpsychologie gestudeerd en ik was schoolpsycholoog op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. In mijn werk als POH-Jeugd zie ik kinderen en/of ouders tijdens mijn wekelijkse spreekuur. Daarnaast overleg ik structureel met het Team Jeugd van de gemeente. Wat ik van groot belang vind: een optimale samenwerking tussen alle partijen. Ik kan als POH-Jeugd hierin een goede schakel zijn. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de juiste hulp op de juiste plek terechtkomt. Ook hier wil ik mij voor inzetten.”

Mandy van den Hurk
“Ik werk om de week op dinsdagmiddag en iedere woensdag als POH Jeugd voor de gemeente Valkenburg. Ik heb de Master Mental Health, Kinder en Jeugd psychopathologie, aan de Universiteit van Maastricht afgerond en daarna werkervaring opgedaan bij Bureau Jeugdzorg, Gastenhof en Mondriaan alvorens ik solliciteerde voor een baan als POH Jeugd. Ik doe dit werk al enkele jaren met veel plezier vanwege de grote verscheidenheid aan hulpvragen. Het verschil kunnen betekenen voor een kind door te zorgen voor een passende doorverwijzing of zelf aan de slag gaan met kinderen en jongeren die wél een hulpvraag hebben, maar die vanwege de mildheid van hun problematiek anders tussen wal en schip zouden, daar doe ik het voor!”

‘Wil je weten wie de POH Jeugd is in jouw stadsdeel of gemeente? En hoe je haar kunt bereiken? Klik hier voor een overzicht van alle POH’ers Jeugd’.

Interesse?

Woon jij in de gemeente Valkenburg a/d Geul en wil je graag je opvoedvraag voorleggen aan Eline of Mandy? Dat kan! Neem contact op met je huisarts. Er zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH Jeugd, deze zorg valt onder de basisverzekering.

MEER INFORMATIE