COACHING POSITIEF OPVOEDEN VOLGENS TRIPLE P

coaching positief opvoeden volgens Triple P

Verandert jouw kind vaak in een driftkikker? Is een machtsstrijd of ruzie met je kind eerder regel dan uitzondering? Opvoeden is een hele klus! En soms kan het zijn dat je als gezin in een negatieve spiraal terecht komt waar je moeilijk weer uitkomt. Herken je dit? Wil je graag leren hoe je beter om kunt gaan met bepaald (probleem)gedrag van je kind? Meld je dan aan voor een coaching ‘Positief Opvoeden’ van Triple P! Deze coaching biedt maatwerk, is gratis en kan bij jou thuis gegeven worden. Binnen de regio 043 zijn diverse professionals van GGD en Trajekt opgeleid om deze coaching te geven en volgens de Triple P methodiek – Positief Pedagogisch Programma te werken. Wat Triple P nu precies is en hoe je je kunt aanmelden voor de coaching Positief Opvoeden lees je in dit artikel.

Wat is Triple P?

Triple P is een laagdrempelig programma dat ouders bekend maakt met de basisprincipes voor positief opvoeden en de bijbehorende opvoedvaardigheden. Deze methodiek richt zich op het voorkomen en verminderen van emotionele en gedragsproblemen bij kinderen door het versterken van kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen van jou als ouder. Je leert de dagelijkse communicatie in je gezin te gebruiken om je kinderen te ondersteunen en hun sociale vaardigheden en probleemoplossend vermogen te stimuleren. De positieve krachten in je gezin worden zo versterkt en risicofactoren verminderd. Triple P is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar.

Triple P biedt duidelijke en eenvoudige opvoedtips om:

  • Beter om te gaan met moeilijk gedrag als driftbuien, ongehoorzaamheid en slaap- en eetproblemen.
  • Basisregels te maken waar iedereen zich aan houdt.
  • Een positieve opvoedstijl te hanteren.
  • Een goede balans te vinden tussen werk en gezin.
  • Beter te communiceren met je kinderen in alledaagse situaties.
  • Meer te genieten van het opvoeden!

Vijf basisprincipes voor positief opvoeden

1. Je kind een veilige en stimulerende omgeving bieden

Als een omgeving veilig is, kunnen kinderen die ongestoord ontdekken en hoef je als ouder minder te verbieden. In een stimulerende omgeving bied je je kind boeiende activiteiten aan. Wanneer kinderen zich niet vervelen, is er minder kans op negatief aandacht vragen en vervelend gedrag.

2. Kinderen laten leren door positieve ondersteuning

Door complimenten en aanmoediging motiveer je je kind nieuwe dingen te leren. Je stimuleert zo de zelfredzaamheid van je kind en biedt ondersteuning bij moeilijkheden.

3. Aansprekende discipline hanteren

Wanneer de omgeving duidelijk en voorspelbaar is, ontwikkelen kinderen zich het best. Aansprekende discipline betekent dat je duidelijke regels stelt, op een heldere manier instructies geeft en snel reageert wanneer je kind ongewenst gedrag vertoont.

4. Realistische verwachtingen hebben van je kind

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Wanneer je te veel van je kind verwacht of wilt dat het meteen alles goed doet, kunnen er problemen ontstaan. Ieder kind maakt fouten – meestal niet met opzet.

5. Als ouder goed voor jezelf zorgen

Geen enkele ouder is perfect en opvoeden is iets dat iedereen met vallen en opstaan leert. Wanneer je goed voor jezelf zorgt en genoeg rust en ontspanning krijgt, kun je makkelijker geduldig, consequent en beschikbaar zijn voor je kinderen.

Coaching Positief Opvoeden

Tijdens deze coaching leer je in 4 sessies je eigen opvoedvaardigheden volgens Triple P te versterken. Deze gratis coaching biedt maatwerk en is gericht op de specifieke vragen of problemen die er in jouw gezin spelen. De coaching biedt je handvatten hoe om te gaan met (probleem)gedrag van je kind. Interesse? Meld je dan aan via onze aanmeldpagina!

Meer informatie

Wil je meer informatie over Triple P? Bekijk dan eens de Triple P website.

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE