PLEEGOUDERS GEZOCHT!

Iets voor jou?!
Iets voor jou?!

Helaas is er voortdurend een tekort aan pleeggezinnen. In Zuid-Limburg biedt Xonar hulp aan ongeveer 600 pleegkinderen en ruim 500 pleeggezinnen. Xonar is altijd op zoek naar nieuwe pleegouders. Daarom organiseren ze regelmatig een informatieavond voor mensen die interesse hebben om pleegouder te worden. Naast Xonar is ook Scoor een organisatie in Zuid-Limburg die pleegzorg aanbiedt.

Kan iedereen pleegouder worden?

Jong of oud, samenwonend of alleen, hetero of homo, iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt, is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. Natuurlijk zijn er wel enkele voorwaarden:

  • Je bent minimaal 21 jaar.
  • Je kunt een stabiele leefsituatie bieden.
  • Je krijgt een verklaring van geen bezwaar (VGB) van de Raad voor de Kinderbescherming (de pleegzorgorganisatie vraagt deze verklaring – na toestemming – aan).

Iets voor jou? Bezoek vrijblijvend één van de informatieavonden!

Ben je geïnteresseerd in het pleegouderschap? Maar heb je vooral ook heel veel vragen? Dan is een bezoek aan één van de info-avonden over pleegzorg wellicht iets voor jou! Tijdens deze avond maak je in twee uurtjes kennis met enkele medewerkers van het team van Xonar dat pleegouders screent, voorbereidt en opleidt. Zij vertellen wat pleegzorg inhoudt. Daarnaast is er ook altijd een pleegouder aanwezig die graag zijn of haar ervaringen wil delen. En jouw vragen kan beantwoorden! De volgende informatieavond vindt plaats op 14 november.  Meer informatie over deze informatieavond en de data van de geplande informatieavonden in 2019 vind je hier!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de informatieavond door een mailtje te sturen naar pleegzorg@xonar.nl of door te bellen met 043 – 604 55 55 en te vragen naar een medewerker pleegzorg VSM.

MEER INFORMATIE