Over CJG043

Meer weten over CJG043?

Het Centrum voor Jeugd & Gezin Maastricht-Heuvelland, oftewel het CJG043, is een initiatief van de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. Ons doel is om ouders/opvoeders te helpen om op eigen kracht om te gaan met opvoed- en opgroeivraagstukken.

In het CJG043 werken verschillende organisaties samen. Wanneer je een vraag stelt aan het CJG043, word je geholpen door medewerkers van GGD Zuid-Limburg en Trajekt. Daarnaast werken we samen met diverse andere kind- en zorgpartners uit de regio.

Samen wegwijs in opvoeden en opgroeien

Het CJG043 helpt je wanneer je een (anonieme) vraag hebt over opvoeden of opgroeien van kinderen en jongeren. Dit doen we via de informatie op deze website, persoonlijk advies via chat of mail van een professional en bijeenkomsten en cursussen bij jou in de buurt. Het is namelijk heel normaal om hierover vragen of twijfels te hebben. Via het CJG043 vind je als ouder/verzorger en professional in Zuid-Limburg je weg naar antwoorden, oplossingen, online hulp, activiteiten en cursussen rond de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van -9 maanden tot 19 jaar. Voor meer ingewikkelde vragen en persoonlijke ondersteuning, neem je het beste direct contact op met een van onze samenwerkingspartners.

Over de Redactie

De website en social media kanalen van het CJG043 worden beheerd door de proces- en contentmanagers van het CJG043. Zij schrijven de artikels en tippagina’s en gaan op zoek naar mooie verhalen en initiatieven in de regio. Ook verzamelen zij interessante activiteiten en cursussen voor in de agenda.

Nathalie Tillie was lange tijd werkzaam bij een grote kinderopvangorganisatie in de regio als assistent leidinggevende en  kwaliteitscoördinator. In 2011 ging ze aan de slag voor de Gemeente Maastricht. Als netwerkregisseur en projectleider CJG en sinds 2015 als proces- en contentmanager CJG043. Zij had een belangrijke rol in het samengaan van het CJG Maastricht en CJG Heuvelland. Nathalie is contactpersoon voor de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul. Daarnaast is zij moeder van een puberzoon.

Danielle Posthumus studeerde Geestelijke Gezondheidkunde en was lange tijd werkzaam bij Bureau Jeugdzorg. Na een deeltijdstudie Communicatie raakte zij in 2016 – vanuit haar functie als communicatieadviseur bij de Gemeente Maastricht – betrokken bij het CJG043. Zij had een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nieuwe website en aanpak. Sinds januari 2017 is zij werkzaam als proces- en contentmanager voor het CJG043 en contactpersoon voor de gemeenten Meerssen, Gulpen-Wittem en Vaals.