NIEUW OP CJG043: AANMELDEN VOOR DIVERSE CURSUSSEN!

Foto Aanmeldpagina

Wij zijn trots te kunnen vermelden dat het vanaf nu mogelijk is om je via onze website direct aan te melden voor diverse cursussen die in de regio van start gaan. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Maastricht-Heuvelland gemeenten! Welke trainingen dit zijn en waarom ervoor gekozen is het op deze manier te doen, lees je in dit artikel!

Aanmeldpagina

Op deze speciale aanmeldpagina vind je een overzicht van de cursussen die door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis worden aangeboden. Dit zijn voor kinderen de cursussen:

Voor ouders worden deze cursussen aangeboden:

Marjolein Nicolaes, Beleidsadviseur Jeugd Gemeente Eijsden Margraten aan het woord

“Door als Maastricht-Heuvelland gemeenten onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat een aantal preventieve cursussen beter beschikbaar zijn voor ouders en kinderen in onze regio. Het is namelijk zo dat ouders en kinderen in de regio 043 ook in een andere gemeente een cursus of training kunnen volgen. Omdat de trainingsdag beter in je agenda past bijvoorbeeld, of omdat de cursus van je keuze daar eerder van start gaat dan in je eigen gemeente.

Komend jaar gaan er, op verschillende locaties in de regio, verschillende cursussen van start, die worden aangeboden door welzijnsorganisatie Trajekt. In september start bijvoorbeeld een cursus ‘Rots en Water voor 8-12 jarigen in Gulpen en Maastricht en een cursus Rots en Water voor 6-8 jarigen in Meerssen en Valkenburg. Deze cursussen zijn voor kinderen uit álle Maastricht-Heuvelland gemeenten toegankelijk. Ouders en kinderen zijn dus niet meer gebonden aan het aanbod in hun eigen gemeente. Dat is het unieke van dit project.

Door de samenwerking in dit project hebben we een gelijkwaardig aanbod in alle gemeenten kunnen realiseren. Een belangrijke stap, voortgekomen uit de Toekomstagenda Sociaal domein Maastricht-Heuvelland, waar we trots op zijn!”

MEER INFORMATIE