MAAK JE GEZINSLEVEN MAKKELIJKER MET DEZE 8 APPS!

maak gezinsleven makkelijker apps

Vaak lezen we over allerlei risico’s en (negatieve) gevolgen van de digitale wereld. Maar er zijn natuurlijk ook positieve kanten te benoemen! Dat kan ook haast niet anders, want het is natuurlijk niet zomaar dat we bijna niet meer zonder onze smartphone, iPad en laptop kunnen. Wij tippen 8 handige apps die het gezinsleven wat eenvoudiger en overzichtelijker maken.

Tip 1: Familieplanning met Cozi

Cozi is een superhandige, gratis app, die je helpt om de ‘chaos’ van het dagelijkse leven te ordenen. Ideaal voor drukke gezinnen! Deze app biedt je een gezamenlijke online agenda, waar je alle activiteiten van de verschillende gezinsleden overzichtelijk in kwijt kan. Ben je niet thuis als je een voorstel krijgt voor een afspraak? Mits je zeker weet dat elk gezinslid zijn afspraken in Cozi zet, kun je met één druk op de knop zien of er al afspraken staan. Daarnaast kun je verschillende boodschappenlijstjes aanmaken. Eentje voor de dingen die je nog moet halen in de stad, één voor de boodschappen van de Albert Heijn en eentje voor de Lidl bijvoorbeeld. Is je partner toevallig even in de stad, kan hij zonder jou te contacteren zien of hij nog iets kan meenemen. Wel zo handig! Tenslotte kun je gepersonaliseerde to-do-lijstjes aanmaken. Wij zijn fan! Klik hier voor de app.

Tip 2: OurHome (gratis, in Engels)

Een app die het doen van taakjes in het huishouden leuk maakt voor je kinderen. Klinkt goed! Het idee is namelijk dat je in de app een aantal huishoudelijke klusjes aanmaakt, die je een bepaald aantal punten toekent. Elk gezinslid heeft zijn eigen taakjes en kan op die manier punten verzamelen. Door een beloningssysteem te koppelen aan het behalen van een vooraf afgesproken aantal punten, wordt het tafel dekken een stukken leuker! En zo’n beloning hoeft natuurlijk geen geld te kosten. Dat kan ook een half uurtje langer opblijven zijn in het weekend. Of samen een spelletje doen. Klik hier voor de app.

Tip 3: Afvalwijzer

Ken je dat? Dat je vergeet de groene bak buiten te zetten? Of dat je de verkeerde bak buiten hebt staan? De app Afvalwijzer geeft je een waarschuwing en vertelt je welke bak die week aan de beurt is. Ook kun je inzien welk afval in welke kliko hoort. Je kunt zelf instellen of je een avond van tevoren of ’s ochtends gewaarschuwd wilt worden. Klik hier voor de app.

Tip 4: MyMiniStars- fotoboeken

Met je gsm altijd bij de hand, verzamel je als ouders tegenwoordig binnen no time duizenden foto’s van je kind. Sommige ouders maken er om de zoveel tijd een mooi album van, maar voor velen blijft dit – vanwege tijdgebrek – bij een goed voornemen. Herkenbaar? Dan biedt de app ‘MyMiniStars’ een uitkomst! Het werkt zo: de app stuurt jou en je partner wekelijks een reminder om de leukste foto’s, quotes of mijlpalen van de afgelopen week te selecteren. Hebben jullie voldoende foto’s verzameld om een album te vullen, krijg je een seintje. Met één druk op de knop ‘creëer’ en ‘bestel’ je een fotoboek. Ook leuk: je kunt ook familie en beste vrienden uitnodigen om mee te kijken. Kortom: handig, snel en geen schuldgevoelens meer als het gaat over de fotoboeken van je kind(eren)! Klik hier voor de app.

Tip 5: KledingMaatje

Aan het eind van het seizoen kan het soms verleidelijk zijn om in de uitverkoop alvast kleren te scoren voor het volgende jaar. Dan is het wel handig om zeker te weten welke maat je kind dan heeft. Dat kan, met KledingMaatje. Deze app baseert zich namelijk op de geboortedatum en groeicurve van je kind. Klik hier voor de app.

Tip 6: Kindertevee

Filmpjes kijken; kinderen zijn er dol op! Kindertevee biedt allerlei leuke kinderfilmpjes van YouTube. Het voordeel van Kindertevee is dat je zeker weet dat je kind alleen kinderfilmpjes te zien krijgt en niet met drie klikken op allerlei rare pagina’s terecht komt. Klik hier voor de app.

Tip 7: Blijf op de hoogte via ‘Keep in Touch’ (voor gescheiden ouders)

Een mooie samenwerking met de universiteit van Antwerpen. Dankzij KiT (Keep in Touch) kunnen gescheiden partners alle informatie die ze moeten meedelen aan de andere partner opslaan in een handige app. Ook voor de kinderen bestaat er een versie, waardoor het hele gezin kan deelnemen aan snelle communicatie en planning. Natuurlijk bekijken jij en je ex-partner best hoe jullie het makkelijkste communiceren, maar het kan een handige aanvulling zijn voor het volledige gezin. Vooralsnog is de app enkel beschikbaar voor iOS. Klik hier voor de app.

Tip 8: Stocard: alle klantenkaarten in één app

Puilt je portemonnee uit van de vele klantenkaarten? Of vind je de klantenkaarten nooit terug op het moment dat je ze nodig hebt? Dan is Stocard wellicht één van de meest handige apps voor jou. In Stocard zet je makkelijk alle klantenkaarten die je hebt, van alle winkels die er zijn. Je zoekt de winkel op, voegt hem toe, geeft je barcode in en voilà! In de winkel hoef je dan alleen je smartphone te laten scannen en je bent klaar. Vanaf nu dus geen dikke portemonnee meer van al die klantenkaarten. Klik hier voor de app.

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE