LEUKE UITJES EN ACTIVITEITEN IN DE REGIO VOOR IN DE HERFSTVAKANTIE!

Gezinsuitjes Herfstvakantie Regio 043 Maastricht Heuvelland

In de week van 17 tot 25 oktober hebben de kinderen in onze regio herfstvakantie. Vanwege de recente Corona-maatregelen is een aantal activiteiten gecanceld en zijn we beperkt in de dingen die we buitenshuis kunnen ondernemen. In dit artikel vind je een overzicht van uitjes in de regio die je wel kunt gaan doen met je kids. En aan het eind van het artikel een aantal links met inspiratie voor activiteiten voor thuis!

Doe- en knutselactiviteiten in Limburg

Bosknutselen in het Blotevoetenpark (Brunssum – Hele herfstvakantie)
In de herfst liggen in het BloteVoetenParkbos de mooiste knutselspullen voor het oprapen! Dennenappels, eikels en herfstbladeren in de mooiste kleuren. Daarom staat het BloteVoetenPark de gehele herfstvakantie in het teken van knutselen met de mooiste schatten uit het bos! Klik hier voor meer informatie.

Op zoek naar het zwarte goud! (Valkenburg – Hele herfstvakantie)
Daal af in een ‘echte’ kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Ontdek alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. Een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, ver onder de grond. Klik hier voor meer informatie.

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens (Arcen – Hele herfstvakantie)
Kasteeltuinen Arcen opent in de avonduren haar poorten om bezoekers te laten genieten van spectaculaire lichtkunst in de tuinen en op Kasteel Arcen. De combinatie van de lichtkunst in het mooie natuurlijke decor van Kasteeltuinen Arcen zorgt voor een bijzondere en niet te missen ervaring. Een magische avond uit voor de hele familie! Klik hier voor meer informatie.

Bökskes en Geitjes (Valkenburg – Hele herfstvakantie)
Kom en geniet met je gezin van een dagje Valkenburg, ga op zoek naar de Bokkenrijders in Mergelrijk en raak geïnspireerd voor je eigen mergelsouvenir. Klik hier voor meer informatie. Dit evenement is onderdeel van de Valkenburgse Bokkenweken.

Braakballen uitpluizen (Brunssum – 21 oktober)
Ontdek wat uilen eten! Uilen eten hun prooi vaak helemaal in één keer op. Hun maag kan niet alle botjes en haren goed verteren. Daarom spuugt de uil braakballen uit. Als je ze uit elkaar peutert, kom je er precies achter wat ze allemaal gegeten hebben. Je vindt bijvoorbeeld schedeltjes van een muis, een pootje of een schil van een kever. Kun jij ontdekken welke dieren het waren? Klik hier voor meer informatie.

Met de bosjuf op stap! (Brunssum – 21 oktober)
Ga op ontdekkingstocht door het bos samen met de Bosjuf! Natuur is een feestje! Vooral in de herfst! Juf Marlène is haar hele leven al leerkracht van groep 1 en zij heeft een grote liefde en interesse in alles wat de natuur ons biedt. Ze brengt kindjes graag meer in contact met de natuur en heeft wel tientallen natuurtips. De juf weet alles! Ze neemt de kindjes mee zonder papa en mama (of voor de allerkleinsten met mama of papa) het bos in. Ze doet sensomotische oefeningen, boomspellen en ze geeft natuurtips. Onderweg maken de kindjes samen met de juf een mooi aandenken aan deze leuke tocht. Klik hier voor meer informatie.

Herfst Leuke Uitjes Activiteiten Kinderen

Inspiratie voor Thuis

Waarschijnlijk zullen we door de Corona-maatregelen toch iets meer thuis zijn in de herfstvakantie dan normaal. Kun je wel wat ideeën gebruiken om je kind(eren) thuis te vermaken? Laat je inspireren door een van deze artikels:

Fijne Herfstvakantie gewenst! Geniet van elkaar 🙂

MEER INFORMATIE