KRAP BIJ KAS? VIND HIER MOOIE INITIATIEVEN OM JE EEN HANDJE OP WEG TE HELPEN!

krap bij kas initiatieven helpen

Heb je door omstandigheden (tijdelijk) een smallere beurs? Dan is het goed te weten dat er allerlei initiatieven bestaan waardoor je toch af en toe buiten de deur kunt gaan eten of dat kinderfeestje kunt geven. Ook bij jou in de buurt! En waarom zou je een dure loodgieter inhuren wanneer je buurman hartstikke handig blijkt te zijn? Wij maakten een overzicht van verschillende diensten die je een handje op weg helpen. Zo zijn er landelijke en Zuid-Limburgse diensten, maar ook diensten speciaal voor inwoners van Maastricht-Heuvelland. Het bijzondere van sommige diensten is dat je er leuke contacten aan kunt overhouden en iets voor een ander kan betekenen. Dubbele winst dus!

Maastricht-Heuvelland

Pas op je geld: Geeft inwoners van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Maastricht inzicht in de eigen financiële situatie. Op basis van je situatie krijg je tips, hulpmiddelen en tools aangereikt om op uitgaven te besparen of om je inkomen te verhogen. Weet je niet waarmee je nog geld zou kunnen besparen of heb je hulp nodig met je schulden aan te pakken? Pas op je geld biedt een overzicht van vrijwilligers en professionals in de regio die je kunnen helpen.

Saints en Sinners: Woon je in of rondom Maastricht en heb je hulp nodig? Weet je niet waar je naar toe moet, heb je niet het nodige geld of weet je niet goed hoe je moet zoeken? St. SAS kan je wellicht helpen of op weg helpen. Ze hebben een aantal programma’s opgezet waaraan je kunt deelnemen, onder andere gericht op sport, muziek, zingeving, etc.

Klapperproject: Speciaal voor mensen die het overzicht op hun administratie kwijt zijn, is er het klapperproject. In een tijd dat steeds meer mensen moeite hebben met het aan elkaar knopen van de financiële eindjes, is het houden van zicht op je financiën heel belangrijk. Een overzichtelijke administratie is daarin de eerste stap.

Thuisadministratie Humanitas: Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld als je partner overlijdt, of als je gaat scheiden of je baan kwijtraakt. Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden.

Kringloopwinkels: In en rondom Maastricht liggen verschillende kringloopwinkels waar je voor een prikkie van alles op de kop kunt tikken. Van meubels, boeken, speelgoed tot kleding.

Stichting Leergeld Maastricht en Heuvelland: Richt zich op het voorkómen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Naar schatting betreft het in onze regio op dit moment circa 5000 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Heb je kinderen tussen de 4 en 18 jaar en een laag inkomen? Dan kun je Stichting Leergeld een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Vincentius Eijsden: Biedt (voornamelijk) financiële steun voor individuele huishoudens of projecten om gelden te genereren ten einde hulpbehoevende en noodlijdende huishoudens in de gemeente Eijsden-Margraten te helpen.

Sociale restaurants Maastricht

In de Rooden Leeuw: Zijn gasten tweemaal per week tussen 17.00 en 19.00 uur welkom om samen aan tafel te gaan voor een warme maaltijd. Er zijn twee vrijwilligers die als kok/hulpkok fungeren en één vrijwilliger die de gastheer- of gastvrouwrol op zich neemt. Er is plek voor 12 gasten. Mee-eten kost € 6,50.

Resto VanHarte: Nodigt je uit voor verrassende ontmoetingen, een goed gesprek en het gevoel er helemaal bij te horen, onder het genot van een gezonde maaltijd. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Iedereen doet mee bij Resto VanHarte. Professionals en vrijwilligers maken een gezond en lekker driegangendiner.

Boerderij Daalhoeve: Op de laatste maandag van de maand kunnen mensen deelnemen aan een gezellige maaltijd in de kinderboerderij Daalhof. Geserveerd wordt een driegangenmenu. Voor 1 euro kunnen mensen hier aan deelnemen. Doel is mensen bij elkaar brengen in een mooie omgeving waarbij het sociale aspect de boventoon voert.

Vorkje Prikken: Is een bijzonder restaurant waar iedereen welkom is. Met een indicatie Voedselbank of WSNP (schuldsanering) kan een heel gezin, ongeacht het aantal gezinsleden komen eten voor € 4,50. De regelingen kun je op de website vinden, waar je ook kunt reserveren voor de maaltijd die 2x per week plaatsvindt. Reserveren is minimaal 1 dag op voorhand noodzakelijk.

Zuid-Limburg

Kledingbank Limburg: Helpt mensen uit Limburg aan kleding, schoeisel en verzorgingsproducten die dit zelf niet kunnen betalen. Om in aanmerking te komen is een doorverwijzingsbrief van een erkende hulpverlener nodig. Kledingbank Limburg wil haar klanten hun gevoel van eigenwaarde teruggeven, zodat zij met meer zelfvertrouwen kunnen deelnemen in onze samenleving.

Voedselbank Zuid-Limburg: Verstrekt verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Zuid-Limburg. Om de zelfredzaamheid van klanten te vergroten, werkt de Voedselbank samen met lokale organisaties om klanten te helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Landelijk

Stichting babyspullen: Verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden via diverse instanties gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Kans voor uw kind: Heb je een gezin met kinderen en weinig te besteden? Op de website van Kans voor uw Kind vind je handige tips en trucs om slim met je geld om te gaan. Je vindt hier een overzicht van deze regelingen en hoe je gemeente je daarin verder kan helpen.

Jarige Job: Trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken.

WeHelpen.nl: Via wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. WeHelpen maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren. Hiermee willen we helpen weer vanzelfsprekend maken en mensen motiveren mee te helpen. Help jij al mee?

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE