INSPIRATIE (VOOR PAPA’S) VOOR MOEDERDAG

inspiratie papa’s voor Moederdag

Alle papa’s opgelet: op zondag 8 mei is het weer Moederdag! DE dag waarop alle mama’s extra in het zonnetje gezet mogen worden. Begin de dag met een ontbijtje – al dan niet op bed – en mooie knutselwerkjes van de kids. Maar ook een origineel cadeautje mag natuurlijk niet ontbreken! Kijk snel verder voor inspiratie voor een onvergetelijke Moederdag! En psst, alle mama’s die dit lezen… wij vinden het geoorloofd om ‘de mannen’ een beetje op weg te helpen door de link naar dit artikel door te sturen 😉

Begin de dag met een… luxe ontbijt!

Mama’s genieten ervan 😉 Want de meeste mama’s zijn ’s ochtends toch vaak al direct in de actie-modus. Ontbijtje maken hier, haren vlechten daar. Zorgen dat alles en iedereen op tijd klaar is… Hoe fijn is het dan om eens lekker te kunnen blijven liggen om daarna verwend te worden met een uitgebreid ontbijt? Op bed of lekker in het ochtendzonnetje in de tuin als het weer het toelaat? Verras haar door de tafel mooi te dekken, met een vaasje bloemen, een kaarsje en leuke servetjes…

Zorg voor een lekker vers geperst sapje of smoothie, croissantjes, een gekookt eitje, lekker beleg en vers fruit. Een lekker kopje koffie of thee erbij… Volgens ons droomt elke mama hiervan… En dat met een dikke kus van papa en de kids… dan kan haar dag zeker niet meer stuk! Zorg dat je de boodschappen al in huis hebt zaterdag, aangezien de meeste winkels op zondag pas om 12:00 uur opengaan. Anders wordt het een Moederdagbrunch.. 🙂

tips Moederdag luxe ontbijt

Knutsel-verrassing

Vaak maken de kinderen op school of op de opvang iets leuks voor mama. Maar hoe leuk is het als jullie mama dit jaar nog extra kunnen verrassen met een zelfgemaakt cadeau? In onderstaande collage zetten we wat eenvoudige knutselideetjes voor je op een rij. Niet op de foto maar wel ook leuk om te doen, is het maken van een boekje met ‘tegoedbonnen’; voor een nekmassage, wasbeurt voor de auto of een uurtje meehelpen met klusjes in en om het huis! Verzin het maar! Ook leuk om samen met de kinderen te doen en op Moederdag aan mama te geven; maak samen een filmpje met een lieve boodschap in de vorm van een grappig toneelstukje of zelfgeschreven liedje. 100% mama smelt garantie!

inspiratie Moederdag knutsel cadeau

Originele cadeaus                                                                 

Natuurlijk worden alle mama’s blij van een mooie bos bloemen, lekkere chocolade en parfum. Maar wil je dit jaar eens echt iets origineels? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij:

 • Gepersonaliseerd (!) bucketlist boek voor mama’s
  Een boek vol met 250 avontuurlijke, grappige en speciale opdrachten om samen met mama te doen. En het leuke is; je kunt dit cadeau extra persoonlijk te maken door jullie eigen namen, wat persoonlijke feitjes en grappige foto’s toe te voegen.
 • Vertellis Chapters inspiratieboekje
  Een drukke baan, kinderen, social media, koffie drinken met vriendinnen… Door de hectiek van alle dag, is er nauwelijks ruimte om eens echt even ‘offline’ stil te staan bij wat we voelen, leren en meemaken. En zo vliegen de dagen, weken, maanden haast onopgemerkt voorbij! Herkenbaar? Dan is Vertellis Chapters wellicht een leuk cadeau! Het is een dagboek dat je stimuleert om met pen en papier te pauzeren en te reflecteren op jezelf én je leven. Met ook inspirerende quotes, verhalen en feitjes om je te helpen meer uit je dagen en weken te halen!
 • Vertellis Spel – Gezinseditie
  In ons drukke leven waar elk gezinslid druk is met allerlei activiteiten en de vrije tijd graag besteed wordt aan smartphones, gamen en series kijken, kan het vinden van quality time samen nogal eens een uitdaging zijn. Het Vertellis Spel kan daarbij helpen! Want dit populaire vragenkaartspel voor het hele gezin zorgt voor onverwachte, grappige en belangrijke gesprekken.
 • (Tegoedbon voor) een fotoshoot met het gezin
  Zoek een fotograaf bij jullie in de buurt en plan een middag om samen met het gezin een fotoshoot te doen! Of laat vooraf al een fotoshoot maken met alleen de kinderen, zodat jullie mama op Moederdag kunnen verrassen met een ingelijst exemplaar van de mooiste foto!
 • Een compleet verzorgde ‘verrassingsdag’
  Elke moeder vindt het leuk om verrast te worden en eens een keer helemaal niets te hoeven regelen! Combineer deze twee door een verrassingsdag te organiseren op Moederdag. Na het ontbijtje gaan jullie een dagje uit samen en mama is de enige die niet weet waarheen! Waarschijnlijk maakt het reisdoel haar ook helemaal niet uit en geniet ze al met volle teugen van het feit dat jullie samen op pad zijn! Ga ’s middags ergens een grote ijscoupe eten en sluit de dag af bij jullie lievelingsrestaurant!

MEER INFORMATIE