INSPIRATIE VOOR EEN GESLAAGDE BABYSHOWER

De traditie van babyshowers is een aantal jaar geleden komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten en inmiddels in Nederland ook helemaal hip! Het idee van een babyshower is een feestje te organiseren om je zwangere vriendin te verrassen en verwennen! En daar horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes bij, lieve cadeautjes, een leuke activiteit EN natuurlijk heel veel gezelligheid! In dit artikel geven we je wat inspiratie voor het organiseren van een geslaagde babyshower!

Zo pak je het aan!

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wil je een babyshower organiseren voor een vriendin? Zoek een partner in crime en ga gezellig samen aan de slag. Allereerst moet er natuurlijk een gastenlijst worden samengesteld. Wil je je vriendin volledig verrassen, kan het een uitdaging zijn om aan alle contactgegevens te komen. Maar misschien kan de aanstaande vader daarbij helpen? Prik een datum of verstuur een datumprikker, zodat zoveel mogelijk mensen erbij kunnen zijn. Vaak is het ’t leukst een babyshower te organiseren rond de 7e maand van de zwangerschap. Dan heeft je vriendin al een mooie buik te showen, maar zit ie nog niet in de weg!

Hier een lijstje van dingen waar jullie over kunnen nadenken in het kader van de voorbereiding:

Budget
De hoogte van het budget voor de babyshower is bepalend voor heel veel dingen. Zoals de locatie, de activiteit, de hapjes en drankjes, de versiering en een eventueel gezamenlijk cadeau. Willen jullie een bijdrage vragen van de genodigden? En welk bedrag vinden jullie dan reëel? Als je weet wat je budget ongeveer zal zijn, kan het plannen beginnen!

Locatie
Afhankelijk van het seizoen, je budget of het programma, kun je voor verschillende locaties kiezen voor een babyshower. Kies je voor een ‘georganiseerde doe-activiteit’ zal dit leidend zijn voor de locatie. Als dat niet het geval is, kan het in de zomer erg leuk zijn om iets te organiseren in de tuin of in het park. Of misschien wel op een boot? Toch liever een binnenactiviteit? Dan is de vraag of je het bij iemand thuis organiseert of bijvoorbeeld in een horeca-gelegenheid. Hoe dan ook, is het leuk om de ruimte gezellig aan te kleden. Met slingers, bloemetjes en ballonnen!

Activiteit
Er zijn tal van activiteiten te bedenken die erg leuk zijn om zelf te organiseren bij een babyshower. Hieronder zetten we al een aantal ideetjes voor je op een rij. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens een high-tea te reserveren. Of een workshop in het een of ander…

Inspiratie voor leuke activiteiten om zelf te organiseren:

 • Een quiz om de naam en geboortedatum te raden; bijvoorbeeld met briefjes die elke deelnemer in een mooi versierd doosje kan doen of door een leuk bord te maken.
 • Iedereen neemt een babyfoto van zichzelf mee en aan de aanstaande moeder de opdracht te raden welke foto bij wie hoort. Ook leuk om dit te koppelen aan het geven van een cadeau!
 • Rompertjes of kleerhaakjes versieren; zo creëer je meteen een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag!
 • Een mooie geboorteslinger maken; waarbij iedereen één vlaggetje voor z’n rekening neemt. Of een geboortebord, waar straks alleen nog maar een bordje met de naam op hoeft te worden bevestigd.
 • Babyvoeding raden of luier ruiken; koop verschillende smaken babyvoeding en laat de aanstaande moeder geblinddoekt raden wat ze proeft. Of besmeur een aantal luiers met verschillende goedjes en laat haar raden wat ze ruikt!
 • Hints met alleen maar zwangerschap- en bevallingsgerelateerde woorden; van tepelhoedje tot klossen en van spuitluier tot aambeien. Beeld het maar eens uit! Hilarische momenten gegarandeerd!
 • Een babyquiz, met allerlei leuke weetjes over zwangerschap en baby’s om de kennis van de aanstaande moeder te testen.

Hapjes en drankjes
Wanneer jullie zelf gaan zorgen voor hapjes en drankjes, kun je ervoor kiezen om als organiserend comité zelf een overzicht te maken van de dingen die jullie graag willen maken en dan elke gast vragen om een van deze hapjes of drankjes te verzorgen. Je kunt mensen natuurlijk ook gewoon vragen om iets lekkers mee te nemen. Maar zeker als de genodigden elkaar niet goed kennen (en dus niet kunnen afstemmen wie, wat gaat maken, bestaat het risico op een overload aan bijvoorbeeld cupcakes!

Cadeaus
Nog een keuze om vooraf te maken; vraag je iedereen om een cadeautje voor moeder en baby mee te nemen? Of leggen jullie samen voor een gezamenlijk ‘groot’ cadeau? Het kan ook leuk zijn om iedereen te vragen iets persoonlijks mee te nemen. Bijvoorbeeld een kaartje voor het kindje om op zijn/haar 18e verjaardag te lezen. Of dat iedereen z’n favoriete voorleesboek van vroeger geeft, met daarin een persoonlijke boodschap. Mits deze nog te verkrijgen zijn uiteraard!

Inspiratie voor een origineel cadeau:

 • Een tegoedbon voor een fotoshoot.
 • Een tegoedbon voor een mooie zwangerschapsoutfit. Als jullie de style van de mommy-to-be heel goed kennen, kun je haar natuurlijk ook verrassen met bijvoorbeeld een mooie jurk.
 • Een luxe babyproduct zoals bijvoorbeeld een handgemaakt babynestje of boxkleed.
 • Een inspirerend boek over het moederschap zoals bijvoorbeeld Relax Mama of Van achter het behang tot over je oren!

Meer inspiratie?

Op ons Pinterest-account hebben we een speciaal babyshower-bord aangemaakt waar je de links naar al deze afbeeldingen kunt terugvinden en natuurlijk nog heel veel meer inspiratie kunt vinden om er een onvergetelijke babyshower van te maken!

MEER INFORMATIE