GYMKIDS IN VAALS; VOOR DE ALLERKLEINSTEN

In gesprek met Hannie Pleijers
In gesprek met Hannie PleijersBuurtsportcoach Gemeente Vaals

GymKids is gymles voor de allerkleinsten; kinderen van 2-4 jaar. Het aanbod bestaat nu ruim 2 jaar in Vaals. Buurtsportcoach Hannie Pleijers was betrokken bij het opzetten van dit aanbod en vertelt er graag meer over!

Ongelooflijk

“Het is nu ongeveer 2,5 jaar geleden dat we begonnen zijn met GymKids. Voorheen begon het bewegingsonderwijs als kinderen in groep 1 of 2 zaten. Met GymKids starten we eigenlijk vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen, bewegen. Voor we ermee begonnen dacht ik bij mezelf ‘wat moet je doen met die kleintjes?’ Maar het is echt ongelooflijk wat je allemaal kunt doen en bereiken! Ik heb er zelf ook zoveel van geleerd!” 

Geen angst

“Het mooie aan kinderen in die leeftijd is dat ze totaal geen angst kennen. Ze doen gewoon. Ze willen de wereld ontdekken. En tijdens zo’n GymKids les, kun je ze zoveel laten ervaren! Je kunt ze kennis laten maken met koprollen, met de trampoline. Er is zoveel wat je kunt doen met simpel materiaal als een hoepel… Noem het maar op! En het is echt mooi om te zien; als je in september met ze begint. Dan kunnen ze in januari al zoveel!”

GymKids in Vaals

“Het aanbod GymKids is nu ondergebracht bij de Turnvereniging. Elke dinsdag is er een groep voor peuters en hun ouders. Want het zou qua inzet van professionele begeleiding te intensief worden als de peuters zonder hun papa of mama zouden komen gymen. De papa’s en mama’s doen dus gewoon mee! En daarnaast zijn de leidsters van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven getraind om volgens de methodiek van GymKids aan de slag te gaan met een groepje peuters. En het werkt! Regelmatig hoor ik van leerkrachten in het basisonderwijs terug, dat ze kunnen merken welke kinderen GymKids hebben gedaan op de peuterspeelzaal en welke niet!”

Handig om te weten over GymKids

Dag en tijd

Dinsdag van 16.00u  -17.00u

Locatie

Sporthal Citta Fit
Sneeuwberglaan 1a
6291 HB Vaals

Kosten

€ 10,50 per maand

Meer info

info@vtvvaals.nl

MEER INFORMATIE