GEBOORTEKAARTJES INSPIRATIE!

geboortekaartjes inspiratie ideëen

Ben je zwanger en op zoek naar inspiratie voor het geboortekaartje? Dat komt goed uit! Hieronder vind je een aantal leuke ideeën. Het kiezen van een leuk ontwerp voor de voorkant van het kaartje is één, maar dan volgt vaak de nog lastigere vraag: ‘wat zet je erin?’. Een leuk versje of tekst bijvoorbeeld. Ook daar hebben we aan gedacht! Lees je mee?

Geboortekaartjes voor jongens

Bij een geboortekaartje voor een jongen kun je natuurlijk kiezen voor blauw. Maar waarom niet eens mintgroen, kraftpapier of een grijze tint? Stoer en fris en weer eens net iets anders!  Ook qua vorm zijn er natuurlijk talloze varianten: zo kun je kiezen uit een drieluikkaart, een verticale kaart of een vierkante.  Wat spreekt jou het meeste aan? Een touwtje om de kaart geeft net een andere twist aan de geboortekaart én het is functioneel. Je kunt er bijvoorbeeld een fotootje van de baby aanhangen. Of een tekstje zoals ‘wat ben jij welkom!’

leuke ontwerpen geboortekaarten jongens

Geboortekaarten voor meisjes

Verwacht je binnenkort een meisje? Kies dan voor een kaart in een mooie, zachte kleur. Combineer dit met leuke witte of gouden details, om het helemaal af te maken! Misschien nog wat hartjes, stipjes, sterretjes of een ander grafisch patroontje erbij? En ook wat de lettertypes betreft valt er heel wat te kiezen, zoals je op onderstaande collage kunt zien. Van sierlijke letters tot blokletters en nog veel meer… Allerlei combinaties zijn mogelijk om tot jouw perfecte kaartje te komen!

geboortekaartjes voor meisjes

Wat zet je in het kaartje…?!

Niet al te makkelijk is de keuze voor het tekstje in de kaart. Ga je voor één pakkende zin? Of wordt het een versje? Misschien een stukje songtekst? Belangrijk is dat het past bij jouw gevoel dat je aan de buitenwereld wil laten zien. Je kunt natuurlijk ook elf iets moois verzinnen. Dan maak je het pas echt uniek! Maar er zijn ook genoeg andere teksten te vinden die perfect in een geboortekaartje passen.  Op Pinterest bijvoorbeeld is genoeg te vinden!
Wat dacht je van:

  • Jouw kleine leven, ons grote geluk!
  • Jij bent uniek, ik vind je een wonder. Maar één exemplaar, hoe ontzettend bijzonder!
  • First we had each other, then we had you. Now we have everything!

Of een van de teksten op de afbeeldingen in onderstaande collage?

welke tekst geboortekaartje

Zelf een geboortekaartje laten ontwerpen?

Wil je echt iets unieks? Laat dan zelf een geboortekaartje ontwerpen door een vormgever! De kaartjes uit de eerste collage in dit artikel zijn bijvoorbeeld ontworpen door Marjolein Vormgeving, Zo Joann, Leesign en StudioKuuk. Voor de collage met geboortekaartjes voor jongens, gebruikten we daarnaast ook ontwerpen van Mijksje Geboortekaartjes. En voor de collage met geboortekaartjes voor meisjes lieten we ons verder nog inspireren door CharlyFine. De inspiratie voor de gedichten komt van StudioKuuk en Gewoon JIP. Kijk ook eens op Hippe-geboortekaartjes.nl en Made for Momentsl!

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie over zwangerschap en baby’s? Kijk eens op ons Pinterestbord ‘Geboorte & Kraamtijd’. En volg ons op Pinterest voor meer handige tips, interessante artikelen of inspirerende quotes.

MEER INFORMATIE