Search
Generic filters
Exact matches only
Laden Activiteiten

Ouders van (hoog)begaafde kinderen ervaren andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste ouders. Begaafde kinderen zijn creatief, denken diep door en hebben een hoog bewustzijn. Zij beleven hun innerlijke wereld en alles daarbuiten zeer intens. Deze intensiteit is voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten. Het begaafde kind, op zijn beurt, voelt zich vervolgens vaak niet begrepen. In het ergste geval kan het kind zich niet spiegelen aan de omgeving en ontwikkelt het mogelijk een verkeerd zelfbeeld.

Een thema-avond duurt ongeveer anderhalf uur. Elke week wordt een ander thema behandeld. Het thema van deze avond is: Andere kinderen in het gezin, enigst kind en broers/zussen.

Doelstelling

De thema-avonden worden gegeven in de vorm van interactieve lezingen of workshops. Hierbij staat informatieverstrekking over een specifiek thema centraal. Ouders kunnen hierin herkenning en aanknopingspunten vinden en hebben de gelegenheid andere ouders te ontmoeten. Deze kunnen ook op verzoek aangeboden worden op locatie (bijvoorbeeld scholen).

De thema’s van Peers4Parents zijn gebaseerd op het boek van de Amerikaanse psycholoog James T. Webb

Voor wie

Ouders/verzorgers van (vermoedelijk) (hoog) begaafde kinderen die zich al enigszins hebben ingelezen en graag op een specifiek thema wat extra kennis op willen doen.

Kosten

Voor een online Thema-avond (ivm corona) hanteren wij een aangepast tarief. Per deelnemend gezin, betaal je €25 (incl. btw).
Na inschrijving ontvang je een tikkie voor de betaling. Inschrijving is pas definitief nadat de betaling is voldaan. Je ontvangt dan op het door jouw opgegeven adres een factuur ter bevestiging.

Voor los te boeken fysieke thema-avonden betalen deelnemers per gezin €50,- (incl. btw) per avond. Zodra de maatregelen het toelaten, zullen we overgaan op fysieke bijeenkomsten.

Aanmelden

Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met:

Jacqueline Schepers-Huijben via info@achterdespiegel.nl of door te bellen naar: 06 – 41 59 22 45.

Annika Bessems via info@sensable.eu of door te bellen naar: 06 – 46 05 31 71

Ga naar de bovenkant