EERSTE HULP BIJ SLAAPPROBLEMEN OP ALLE LEEFTIJDEN!

In gesprek met Kim Steeghs
In gesprek met Kim SteeghsCesar en (kinder-)slaapoefentherapeut

Kim Steeghs is werkzaam als oefentherapeut Cesar en (kinder-)slaapoefentherapeut in haar eigen praktijk in Valkenburg. Daar begeleidt ze kinderen en hun ouders bij het aanpakken van slaapproblemen. Wij gingen met haar in gesprek over de meest voorkomende slaapproblemen per leeftijdsfase van het kind.

Veelvoorkomende slaapproblemen per leeftijdsfase

Slaapproblemen kunnen in elke leeftijdsfase voorkomen bij kinderen. Van baby’s die veel huilen en weinig slapen tot peuters die niet willen inslapen of doorslapen. Of niet in het eigen bed willen slapen. Of juist heel vroeg wakker worden. En van basisschoolkinderen die ’s avonds niet naar bed willen en eindeloos blijven discussiëren over het tijdstip van naar bed gaan. Tot pubers die moeilijk in slaap kunnen komen. En al wat meer…

Kies hieronder de leeftijdsfase van jouw kind om te lezen welke slaapproblemen typisch zijn voor deze fase. En ontdek wat je als ouders kunt doen om eventuele slaapproblemen bij jouw kind te voorkomen of verhelpen!

Slaapproblemen bij baby’s

Slaapproblemen bij peuters

Slaapproblemen bij basisschoolkinderen

Slaapproblemen bij pubers

Themachat slaaproblemen bij kinderen

Veel ouders hebben vragen over het (niet) slapen van hun kind. Daarom organiseren we nu maandelijks een themachat ‘Slaapproblemen bij kinderen’. Deze chat wordt verzorgd door slaapcoach Babs van Nesselrooij en een jeugdverpleegkundige van de GGD. Meer informatie over deze themachat en de geplande data vind je in dit artikel!

MEER INFORMATIE