EEN SURVIVALKIT VOOR PAPA!

overlevingspakket papa tijdens zwangerschap

Dat de zwangerschap en bevalling impact hebben op jou als vrouw, is algemeen bekend. Maar ook mannen kunnen het zwaar hebben, voor, tijdens én na de bevalling. Denk aan het ondersteunen van de vrouw op praktisch gebied. De vloer dweilen en zware boodschappen sjouwen met een bolle (of pas bevallen) buik is nu eenmaal geen goed idee! Maar laten we eerlijk zijn; ook op emotioneel gebied hebben de mannen best wat te verduren met alle hormonen die door ons vrouwenlijf gieren 😉 Daarom een post over hoe je een ‘overlevingspakket’ kunt samenstellen, waar ze gegarandeerd de zwangerschap en de eerste fase van het vaderschap mee doorkomen. Uiteraard met een knipoog! Lees je mee?

De mand

Je begint met het zoeken van een leuke mand. Dat kan van alles zijn! Het leukste is als de producten mooi omhoog komen en goed zichtbaar zijn in één oogopslag. Heb je een diepere mand? Dat maakt niet uit. Vul de mand op met wat stof/ander materiaal of met doorzichtig inpakpapier. Zo zorg je voor verhoging en kun je de mand alsnog perfect gebruiken voor het presenteren van de survivalkit. Misschien leuk om te kijken naar een mand die je daarna kunt gebruiken bij een newborn-shoot. Of als jullie zelf foto’s willen maken van jullie kleine wondertje. Een dekentje erin en klaar! 

De inhoud

Maar wat kun je nu zoal in zo’n survival kit stoppen? Wij helpen je op weg met leuke en nuttige ideeën.

Boeken over het vaderschap

Er komt heel wat op je af als kersverse ouders. Daarom kan het goed zijn als de aanstaande vader zich vooraf al wat kan inlezen. Een goede voorbereiding, kan enorm schelen! Hieronder een aantal boeken die je in dit kader zou kunnen toevoegen aan je survivalkit!

  • Vader worden voor dummies;
  • Babymanagement voor mannen;
  • Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt;
  • Commando papa basis training boek.

En nog veel meer! Bovenstaande boeken zijn onder andere hier te verkrijgen.

Eten

Niet geheel onbelangrijk is het eten op de dag van en/of dag na de bevalling. Je weet zelf het beste wat je man graag eet of drinkt. Maar je zou kunnen kiezen voor wat lekkere koekjes, snoepjes en  blikjes energydrink (aanrader!).  Mueslirepen als vervangend ontbijt en ga zo maar door. Ook leuk: een cadeaubon van de favoriete pizzeria, zodat hij niet hoeft te koken. Zorg er in ieder geval voor dat hij de dag doorkomt! En ook altijd handig: wegwerp bordjes en bestek zodat niemand hoeft af te wassen!

Verzorgingsproducten

Een bevalling van dichtbij meemaken, is voor veel mannen toch een aangrijpende en spannende ervaring. Wellicht dat een bus deodorant in dat kader ook geen overbodige luxe is! En ook een pakje zakdoekjes of tissues mogen natuurlijk niet ontbreken. Want als het kleintje er eenmaal is, zullen er waarschijnlijk wel wat traantjes vloeien…

Overig

Nog wat laatste ideetjes om cadeau te doen, als de mand niet al uitpuilt! Denk aan oogcrème tegen de wallen van de slapeloze nachten. Oordopjes, paracetamols tegen vaderschapskwaaltjes of misschien zelfs wel een luchtverfrisser bij het verschonen van de eerste luiertjes 😉

De finishing touch

Om het af te maken kun je op de producten ook nog leuke kaartjes hangen met een lintje. Deze zijn vrij te downloaden op Mommyconvos.

samenstellen survivalkit vaderschap

Bronnen afbeeldingen:

MEER INFORMATIE