EEN SNEAK PREVIEW VAN DE ONLINE OUDERCURSUS ‘OUDERS INC.’

OudersInc Homepage

Ouders Inc. (voorheen PinkCloud) is een wetenschappelijk ontwikkelde online cursus voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar. Het doel van deze cursus is de samenwerking van ouders in de opvoeding en verzorging van hun kind(eren) te vergroten. De Maastricht-Heuvelland gemeenten bieden deze online cursus t.w.v 129,- euro gratis aan, als steuntje in de rug voor ouders in de tropenjaren! Ben je benieuwd naar hoe de Ouders Inc. cursus er uitziet? In dit artikel geven we je vast een sneak preview!

> Ga naar onze speciale aanmeldpagina om je direct aan te melden voor Ouders Inc.!

Over Ouders Inc.

Ouders Inc. bestaat uit 11 afleveringen van 15 minuten. In elke aflevering staat een thema centraal:

  • Slaapgebrek en feedback
  • Intimiteit en seks
  • Ontspanning
  • Verschillen tussen partners
  • Samenwerking in de opvoeding
  • Steun
  • Ruzie
  • Valkuilen voor jonge ouders
  • Financiën na de geboorte

En het mooie is; je volgt het programma gewoon thuis, op de bank. Wanneer het jullie uitkomt. Je kiest de thema’s die voor jullie het meest relevant zijn. Of je doorloopt ze allemaal. Dat bepalen jullie helemaal zelf! 

Afleveringen Ouders Inc

Spelenderwijs leren, samen op de bank!

Elke aflevering van Ouders Inc. bestaat uit een combinatie van video en een aantal interactieve spelvormen. Elke aflevering begint met een video waarin familiepsycholoog Maarten van der Linde een inleiding geeft op het thema dat in deze aflevering centraal staat. Vervolgens krijgen jullie – passend bij het thema – een aantal korte vragen voorgelegd waarover jullie even van gedachten kunnen wisselen. Dan volgt er een video waarin Maarten een stukje theorie behandelt.

Inhoud Oudercursus Ouders Inc

Samen aan de slag!

En daarna kunnen jullie zelf aan de slag met een aantal interactieve spelvormen. In deze oefeningen word je op een leuke manier uitgedaagd om even bewust stil te staan bij hoe het betreffende thema op dit moment speelt in jullie relatie. En vervolgens ook het gesprek met elkaar aan te gaan over hoe jullie hier nu mee omgaan, wat jullie daarin graag zouden veranderen en wat je daarvoor nodig hebt. Dit alles met als doel dat je elkaar beter leert begrijpen, beter kunt samenwerken en ook inzicht krijgt in hoe je eventuele spanningen kunt voorkomen. De cursus biedt een persoonlijk logboek dat je kunt downloaden om de belangrijkste inzichten in op te schrijven.

Oefeningen Oudercursus Ouders Inc

Geef elkaar cadeautjes!

De online oudercursus Ouders Inc. begint met een aparte aflevering voor papa en één voor mama. In deze aflevering pakken jullie zogenaamde ‘cadeautjes’ voor elkaar in. Na elke aflevering krijgen jullie één van elkaars cadeautjes. Verzamel ze allemaal inclusief het grote eindcadeau dat jullie elkaar na afloop van de Ouders Inc cursus willen geven.

Als je behoefte hebt een meer informatie of hulp over een bepaald thema

Ouders Inc. is een heel laagdrempelige vorm van ondersteuning die in principe voor álle ouders van toegevoegde waarde kan zijn. Het kan zijn dat jullie na afloop van een van de afleveringen graag wat meer informatie zouden willen over het betreffende thema. Of misschien zou je het wel fijn vinden om hier toch eens met een professional over te sparren. Als je behoefte hebt aan meer ondersteuning, biedt Ouders Inc. deze mogelijkheid. Na elke aflevering kun je doorklikken naar een inhoudelijk artikel op de CJG043-website. Ook is er de mogelijkheid om direct vanuit Ouders Inc. per mail of chat contact te zoeken met de opvoedondersteuner van het CJG043.

> Ga naar onze speciale aanmeldpagina om je direct aan te melden voor Ouders Inc.

MEER INFORMATIE