EEN KRAAMCADEAU DAT OUDERS ECHT LEUK VINDEN? MET DEZE TIPS WORDT HET EASY!

tips leuk kraamcadeau

Binnenkort naar een babyborrel en op zoek naar een origineel en leuk kraamcadeau? Er is ontzettend veel te koop, dat is het probleem niet. Maar een beetje origineel cadeau, dat niet al 3 keer door een ander is gegeven, vergt iets meer aandacht. Met deze tips wordt het een makkie en verras je de kersverse mama en papa vast en zeker!

Tip 1: Leg dit mooie moment vast

Als er één memorabel moment is in het leven van ouders dan is dit wel de geboorte van hun kind. Hoe leuk is het dan om dit onvergetelijke moment met een cadeau vast te leggen! Cadeau-ideetjes zijn: het geboortekaartje uitvergroot en mooi ingelijst; een afdruk van het kaartje of de naam en de geboortegegevens op bijv. een lampenkapje, een kinderstoeltje of een babybordje; een gipsafdruksetje voor de handjes en voetjes; een newborn fotoshoot; een mooi fotoalbum voor de eerste foto’s; een kraamboek als een mooi aandenken aan de kraamperiode of een bewaardoos voor de eerste kleertjes, het ziekenhuisbandje, de navelstrengklem en de echofoto’s. En voor de latere belangrijke momenten zijn de Milestone Baby Cards een leuk idee. Dit zijn kaartjes met de diverse mijlpalen in het leven van het jonge kind. Leuk om bij het kindje te leggen en het moment vast te leggen.

leuke cadeaus geboorte jongen

Tip 2: Maak het persoonlijk

Je maakt het cadeau niet alleen persoonlijk, maar ook origineel en uniek door te kiezen voor een kraamcadeau met naam. Dus laat de naam drukken, borduren, graveren of stempelen als dit kan. Ideetjes zijn: een petje, muts, shirtje, rompertje of slabber met de naam erop; de naam op een klein rugzakje, een speelgoedauto of –trein; maar bijv. ook een naamvlaggetje; de naam in (steiger)houten letters; een naamarmbandje of de letters van de naam als mooie muurstickers voor de babykamer.

Tip 3: Maak het leven aangenamer

Geef een handig kraamcadeau dat het leven van een papa en mama aangenamer maakt. Dingen die ze zelf misschien nog niet kennen of snel zullen kopen, maar reuze handig én origineel zijn. Bij deze cadeaus kun je denken aan: een kookboek met recepten voor de kleine uk of het jonge gezin, zoals ‘500 baby- en peutergerechten’ of ‘Wat eten we vandaag?’; een achteruitkijkspiegel voor in de auto om de baby op de achterbank in de gaten te houden – heel handig; een borstvoedingsarmband of -speldje (welke borst had ik ook alweer gegeven?); een (luxe) speenkoord – de speen raakt niet meer kwijt!; een opbergzak of mand voor speelgoed, om al die rondslingerende speeltjes makkelijk en stijlvol op te bergen. En deze kun je ook heel goed geven als kraammand met kleine cadeautjes erin! Of verwen de jonge vader en moeder met bubbels, heerlijke chocola, een diner-bon (met oppasgarantie!) of met een fijne cursus waarin de band met de kleine uk vergroot wordt. Denk bijv. aan babymassage, babygebaren of muziek op schoot.

leuke cadeaus geboorte meisje

Tip 4: Maak iets zelf

Je cadeau is zeker heel origineel en absoluut uniek als je iets zelf maakt. Leuke DIY-ideetjes zijn: een zelfgemaakt dekentje, knuffeltje, speeltje, speeldekentje; gebreide slofjes, mutsje of een mooie dromenvanger voor in de babykamer…

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

PinkCloud meld je gratis aan

MEER INFORMATIE