De Youth Mental Health First Aid Training
Groepscursus

Maar liefst 1 op de 5 jongeren in Nederland krijgt te maken met psychische problemen. En ondanks dat het zo regelmatig voorkomt, weten we als omgeving vaak niet goed hoe we hiermee om moeten gaan. De YMHFA-training is er dan ook op gericht om psychische klachten in een vroeg stadium te leren herkennen, bespreekbaar te maken en te normaliseren.

De YMHFA-training bestaat uit vier dagdelen. De training wordt gegeven door twee cursusleiders en de groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. In de training komen verschillende psychische ziektebeelden bij jongeren (12-23 jaar) aan bod.

Doelstelling

In de bijeenkomsten is er veel ruimte voor interactie, er wordt gewerkt met verschillende didactieve vormen en op basis van casuïstiek. Zodat je deze ziektebeelden eerder leert herkennen. Ook leer je tijdens de training hoe je je zorgen over iemands psychisch welzijn op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken. Normaliseren is ook een belangrijk element in de training. Naar een jongere kunnen uitstralen dat het oké is, dat de klachten er mogen zijn en dat hij/zij zeker niet de enige is! Want zeker jongeren willen niet anders zijn en denken heel vaak dat zij de enige zijn die bepaalde gedachten/gevoelens hebben. Dan kan het heel prettig zijn met iemand te praten die je daarin gerust kan stellen en ook op een bepaalde manier hoop kan geven dat er oplossingen voor handen zijn.

Voor wie?

De training is bedoeld voor volwassenen die jongeren om zich heen hebben in welke vorm dan ook. Denk aan ouders, grootouders, professionals uit het onderwijs of jeugdzorg, maar ook mensen die actief zijn in het verenigingsleven.

Kosten

De YMHFA-Training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden

Aanmelden voor de YMHFA-Training verloopt via de speciale aanmeldpagina op onze website!

AANMELDEN VOOR DEZE CURSUS

Wanneer

Wanneer er binnenkort een cursus van start gaat, staat deze hieronder vermeld. Wanneer dit niet het geval is, loopt er momenteel geen cursus of zijn er nog geen startdata bij ons bekend. Je kunt je toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Organisatie

Link

Kosten

Gratis