De Pippi-Training
Groepscursus

Vind jij als ouder het ook belangrijk dat jouw kind durft te vertrouwen op zichzelf, ongeacht wat “een ander misschien denkt/vindt”? Dat het weerbaar is en trouw is aan zichzelf? Dat het kan omgaan met beïnvloeding van anderen? Dat het zijn innerlijke weten mag leren kennen en mag verbinden met de mensen om zich heen? Dan is deze Pippi-training een hele goeie manier om jouw kinds ‘ont-wikkeling’ kracht bij te zetten. De training bestaat uit zeven groepslessen van 2 uur en een eindgesprek met ouder(s) en kind.

Bekijk hier de flyer.

Doelstelling

Door de training wordt de innerlijke kracht van het kind versterkt. De training richt zich enerzijds op vergroting van het zelfvertrouwen, de zelfbeheersing en de zelfreflectie (Ik). Anderzijds staat centraal hoe het kind zich tot de ander verhoudt; zijn gedrag, zijn keuzemogelijkheden en zijn manier van communiceren. Denken in win-win situaties en samenwerken zijn belangrijke onderdelen om tot verbondenheid te komen. Tijdens de training wordt gewerkt aan de individuele behoeften van de kinderen, binnen de dynamiek van de groep.

Voor wie

De Pippi-training is een groepstraining voor kinderen vanaf 7 jaar in het reguliere basisonderwijs. De training richt zich op de sociale en emotionele bewustwording en ontwikkeling van het kind. Enerzijds is deze training voor kinderen die te maken hebben met een hulpvraag, bijvoorbeeld pestgedrag (pesten en gepest worden), onzekerheid, faalangst, allerlei emotionele zorgen, moeite met vriendjes maken en behouden, etc. Maar anderzijds versterkt het ook die kinderen die niet meteen een specifieke hulpvraag hebben, maar wel het beste in zichzelf naar boven willen halen.

Aanmelden

Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Petra Hofman via welkomthuis@essentialmovements.nl of door te bellen naar: 06 – 15 91 84 70.

Wanneer

Wanneer er cursussen aankomen of bezig zijn, staan deze hieronder vermeld. Klik op de cursus voor meer informatie en aanmelden. Wanneer er geen cursussen zichtbaar zijn, dan lopen er momenteel geen cursussen of zijn er nog geen startdata bij ons bekend.

Organisatie

Link

Kosten

€ 350,-