MAMA ZIJN IS: EEN REEP CHOCOLA OPEN MAKEN ZONDER GELUID

Mamablog Karlijn Google Maps Thuis

Als mama van twee kleine apen heb ik er gratis en voor niks een aantal nieuwe kwaliteiten bij gekregen! Om eens een paar te noemen:

24 uur beschikbare oproepkracht voor alle dringende vragen & zeer belangrijke taken
Zo dacht mijn zoontje regelmatig dat mama niet slaapt, maar altijd in de gang klaar staat voor als je iets nodig hebt. Hij vond het dan ook de normaalste zaak van de wereld om mij om 3 uur ‘s nachts uit bed te roepen met de vraag: “mama ik heb dorst, ik krijg mijn flesje niet open, wil jij het even doen!”

‘Gratis en voor niks gevonden voorwerpen’ loket!
Ken je dat? Als ik mijn zakken leeg, zij het van broek, jas of rok, vind ik altijd een aantal voorwerpen van knikkers tot haarspelden…. vaak toevallig ook nog precies waar een van mijn kinderen net naar op zoek is!

Magische kusjesmachine
Omdat met mama’s kusjes (helaas maar tot een bepaalde leeftijd) alle pijn met de noorderzon verdwijnt!

MacGyver van het speelgoed & andere belangrijke kinderspullen
Ik kan volgens mijn zoontje echt alles maken 🙂 Ik niet, lijm, plak of knoop regelmatig, van T-Rex staart tot eenhoornslofjes.

Google maps van thuis
Hier kom ik dadelijk op terug.

Mijn kinderen daarentegen hebben de magische kwaliteit van een ingebouwde TomTom met standaard ingestelde bestemming: MAMA! Want ze weten mij altijd te vinden. Op de WC zitten is bij ons meestal geen privé-momentje meer 🙂

Mamablogger Karlijn Moeder Kinderen

Met al die nieuwe kwaliteiten schiet ‘vergeet jezelf niet’ er zo nu en dan weleens bij in! Zo smeer ik de kinderen in met zonnebrand, maar vergeet ik mezelf. Gevolg is dat ik na een middagje speeltuin thuis kom met een vuurrode rug waarbij de randen van mijn gedragen kleding goed te zien zijn op mijn huid. Maar hey, het ‘gratis en voor niks gevonden voorwerpen loket’ heeft bij thuiskomst wel een verdwaald stukje speelgoed in mijn BH gevonden in plaats van in de gebruikelijke broekzak. Namelijk het kwijtgeraakt handje van pop-mama van het poppenhuis! Hoe, waar en wanneer deze in mijn BH terecht is gekomen, is mij tot op de dag van vandaag nog een raadsel. Maar goed, het handje is terecht 🙂

Mamablog Karlijn Gratis Nieuwe Kwaliteiten

Mijn, door de kinderen meest veelvuldig gebruikte mama-kwaliteit, is de wandelende & in levenden lijve Google Maps! Ik word dagelijks herhaaldelijk geraadpleegd en zelfs mijn man maakt er weleens gebruik van! 🙂

“Mama, waar is de draak waar ik net nog mee aan het spelen was?” ….. “Mama, waar zijn mijn schoenen?” …. “Mama, weet jij waar mijn dinokaarten zijn?” ….. “Mama, waar is mijn eenhoorn?” ….. “Mama, (ik kom net uit bed en loop langs zijn kamer de badkamer in om te gaan douchen) weet jij waar dat ENE stukje Lego is?” (HUM?!) ….. “Mama, ik kan het echt niet vinden (hebben ze net 2 seconden gekeken!) wil jij …. zoeken?” “Mama……”    

“Lieverd weet jij waar mijn beurs ligt?”

Mijn Google maps voor eigen gebruik loopt dan weleens vast. Helaas kom ik daar meestal pas op een later moment achter. Bijvoorbeeld als ik in het badkamerkastje twee potjes gezichtscrème tegenkom met op ene de leeftijd 25 jaar erop…. hum? Waar zat ik met mijn gedachten toen ik in het Kruidvat stond? …. dan stiekem toch nog in de prullenbak de verpakking gaan zoeken om er zeker van te zijn dat niet gewoon het verkeerde potje in de juiste verpakking heeft gezeten, want zo verkeerd kan ik toch echt niet gekeken hebben … en vervolgens naar het andere potje ernaast kijk waar 50 jaar opstaat! Ehm???? …. nu jij!

Gratis Nieuwe Kwaliteiten Erbij Als Moeder

Over Karlijn
Over Karlijn

Leeftijd: Ehm … drieënveertig … ziet er uitgeschreven toch net iets minder confronterend uit  🙂

Gezin: Getrouwd, 28 januari dit jaar precies één jaar! Een laatbloeier met alles 🙂 & moeder van Ben (5 jaar) & Hannah (2 jaar)

Hobby’s:

  • Ik kan niet leven zonder muziek.
  • Ik hou van de natuur.
  • Soms is alleen heel fijn, maar ik ben een mensen mens … een leven zonder familie en vrienden is niet te doen voor mij.
  • Ik hou van beelden, licht en foto’s … fotograferen is mijn ziel en mijn hart.
  • Heerlijk wegzinken in een liefst spannende serie. Mijn man zou zeggen: “weer smörrebröd moorden” 🙂

Guilty Pleasure: Hazes & Dorritos met kaasdip

Opvoedmotto: Ik voel een blog momentje aankomen 🙂 Heeft iemand echt een idee wat ie aan het doen is? De ene dag denk je: Ik doe toch echt iets goed. De andere dag denk je: ik bak er werkelijk niks van …

Mijn grootste pedagogische uitdaging: Opvoeden & mijn stinkende best te doen er twee volwaardige persoontjes van te maken die met hart en ziel durven te leven en te gaan voor waar hun hart ligt.

Blogs van Karlijn:

MEER INFORMATIE