DE 10 TOPPERS VAN 2020!

Stempels Top 10

Als CJG043 mogen we terugkijken op een zeer succesvol jaar! Een jaar waarin we onze bezoekersaantallen zagen stijgen van gemiddeld 28.500 per maand in 2019 naar zo’n 56.000 bezoeken per maand in 2020. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Maar dit resultaat hadden we niet kunnen bereiken zonder alle inspirerende, openhartige en soms ook ontroerende verhalen van ouders en professionals uit onze regio! Waarvoor dank 🙂 Hieronder zetten we de 10 artikels die in 2020 het meest gelezen zijn voor je op een rij. Mocht je een van deze toppers gemist hebben, dan is dit je kans ze alsnog te lezen!

1. Anders Omgaan met de Boosheid van je Kind

Kiona Boersma en Renske Leenders GZ-Psychologen Moventis GGZIn onze maatschappij zijn we geneigd om zogenaamde negatieve emoties, zoals boosheid, verdriet of angst, zo snel mogelijk onder controle te krijgen en ‘weg te poetsen’. Renske Leenders en Kiona Boersma van Moventis GGZ hebben een andere kijk op emoties en de manier waarop we daarmee om zouden moeten gaan. Je leest er alles over in dit interview!

2. Zó Voorkom je een Machtsstrijd met je Kind

voorkom machtsstrijd kindElke ouder raakt zo nu en dan verzeild in een machtsstrijd met z’n kind. Omdat je kind niet wil wat jij wil. En jij voet bij stuk blijft houden. Want jij bent de baas en je kind heeft naar jou te luisteren, toch? En voor je weet zit je middenin een heuse machtsstrijd. Jij op de kast, je kind boos. Niet wat je wil! Maar hoe kun je dit voorkomen? Check deze Tips!

3. Help, mijn Kind gaat op Stap!

help mijn kind gaat uit

Het uitgaan van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met het uitgaan van vroeger. In dit interview met Mondriaan Preventiewerker Arthur Kleisterlee staan we stil bij de belangrijkste verschillen. Ook deelt hij een aantal handige tips voor hoe je met je kind in gesprek kunt gaan over veilig uitgaan.

4. Tips om met je Kind te Praten over het Coronavirus

Praten met kind coronavirusInHet jaar 2020 stond natuurlijk grotendeels in het teken van het Coronavirus. In maart publiceerden we daarom een speciaal Corona-themadossier. Een van de artikels in dit dossier ging over hoe je met je kind kunt praten over de pandemie. We deelden een aantal handige tips, die je hier kunt vinden!

5. Verveelde Puber? 20 Anti-Verveeltips!

Ook het artikel met anti-verveeltips voor pubers staat in de top 10 van meest gelezen artikels in 2020. Voor tieners en pubers zijn de Corona-maatregelen extra zwaar, omdat zij het voor hun ontwikkeling juist zo hard nodig hebben om contact te hebben met leeftijdsgenoten. Herkenbaar? Klik hier voor de tips!

6. Komt jouw Peuter steeds uit Bed? 6 Tips!

Kennelijk zijn er veel peutertjes in onze regio die regelmatig uit bed komen 😉 Is jouw kleintje daar een van? Check dan deze tips! Behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan in 2021 gebruik van het maandelijkse Chatspreekuur ‘Slaapproblemen bij Kinderen’. 

7. Activiteiten om Thuis te doen met je Dreumes, Peuter of Kleuter!

activiteiten thuis dreumes peuter kleuter

Nog een van de toppers uit ons Corona-themadossier: een artikel met inspiratie voor leuke en leerzame activiteiten om thuis samen met je dreumes, peuter of kleuter te ondernemen. Nieuwsgierig? Klik hier om het artikel te lezen!

8. De Basisprincipes van Positief Opvoeden in Corona-tijden

Wilke van de Pluijm Jeugdverpleegkundige Triple P

Jeugdverpleegkundige Wilke van der Pluijm is een van de professionals die in onze regio de gratis Coaching Positief Opvoeden volgens Triple P verzorgt. We vroegen haar hoe ouders met kleine kinderen (0-4 jaar) de principes van Triple P thuis kunnen toepassen in deze tijden van Corona. Je leest erover in dit interview! 

9. Niet zo Handig om te Doen in de Communicatie met je Puber!

niet handig communicatie puber

Pubers kunnen je soms het bloed onder de nagels vandaan halen. Tóch is het juist in de puberteit belangrijk om het contact met je kind niet te verliezen en goed met elkaar te blijven communiceren. Welke dingen je daar niet bij helpen, lees je in dit artikel! 

10. Moeders aan het Woord: Dit Verandert er als je een Tweede Kindje Hebt

Wij vroegen 5 moeders wat zij de grootste verandering vinden nu ze moeder zijn van twee. En of ze nog tips hebben voor andere moeders! Dat leverde een aantal mooie en soms ontroerende reacties op. Je leest ze in dit artikel!