Opvoeden in aandacht
Groepscursus

Als ouder ben je en voel je je verantwoordelijk voor je kinderen. En dat is voor een gemiddelde ouder, met een gemiddeld kind, een stevige uitdaging! Het is een constant zoeken naar de balans tussen invoelen wat je kind nodig heeft, maar ook in acht nemen wat je eigen grenzen zijn en zicht hebben op jouw behoeften én die van je kind. Maar wat als je kind niet gemiddeld is? Als het meer van je vraagt in aandacht, in aanwezigheid? Je op momenten dat het al veel is tegen je grenzen aanloopt, omdat je op bent, omdat het teveel is voor die dag? Hoe kom je van dat overleven in voluit leven? Hoe kom je bij een gezin in balans?

De cursus bestaat uit 6 modules. Elke module bestaat uit een groepssessie van 2,5 uur en opdrachten die je thuis in je gezin uitwerkt. Ook krijgen cursisten een kennismakingsgesprek vooraf, een boek met achtergrondinformatie en luisteroefeningen op USB-stick.

Bekijk hier de folder.

Doelstelling

  • Je leert herkennen wanneer je in automatische reacties schiet. Hoe dit werkt in je hersenen en hoe je dit kunt veranderen. ​
  • Je krijgt inzicht in hoe hooggevoeligheid werkt, bij jou, bij je kind en in je gezin.
  • Je leert om je aandacht te gaan richten, en hoe om te gaan met je innerlijke roerselen met compassie en vriendelijkheid.
  • Je leert om je blik te verruimen van ‘jezelf of je kind’ naar’ jezelf én je kind​’.
  • Je leert verbinden door aandacht​.
  • Je leert om conflicten te zien voor wat ze zijn, en er anders naar te kijken, en daardoor anders ermee om te kunnen gaan.
  • Je leert dat grenzen je helpen om je leven voluit te leven.
  • En vooral leer je om in je eigen gezin een nieuwe balans te vinden, waarin iedereen zijn eigen plek heeft.​

Voor wie

Voor ouders.

Aanmelden

Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus? Neem dan contact op met Maud Buitenwerf via maud@benmaarjij.nl of bel naar 06 – 36 10 46 52.

Wanneer

Wanneer er cursussen aankomen of bezig zijn, staan deze hieronder vermeld. Klik op de cursus voor meer informatie en aanmelden. Wanneer er geen cursussen zichtbaar zijn, dan lopen er momenteel geen cursussen of zijn er nog geen startdata bij ons bekend.

Organisatie

Link

Kosten

€ 150,-