Mindful zwanger & bevallen
Groepscursus

Tijdens de cursus Mindful Zwanger & Bevallen leer je aan de hand van verschillende oefeningen om uit de automatische piloot te stappen en je meer open te stellen voor het huidige moment. De cursus volgt voor een deel de reguliere mindfulness training en je leert meditatie-oefeningen zoals de ademfocus en de bodyscan. Er zijn ook regelmatig specifieke oefeningen voor ouders die een kindje verwachten. Ook zullen we specifiek aandacht besteden aan de invloed die angst en ontspanning hebben op lichaam en geest en wat dit betekent voor een bevalling.

De training bestaat uit een eerste individueel intakegesprek (per koppel) om kennis te maken met jullie en jullie verwachtingen en meer informatie te geven over de training. Vervolgens zijn er 8 sessies van 2 uur. Na deze 8 sessies is er een optionele sessie specifiek over natuurlijk ouderschap. Wanneer alle kindjes geboren zijn zullen we nog een terugkom bijeenkomst houden. Er zullen ook huiswerkopdrachten zijn en je krijgt MP3’s mee om de meditatie-oefeningen mee te doen.

Doelstelling

Je leert meer aandacht te hebben voor de kleine dingen zoals het getrappel van je baby in je buik. Je leert ook het moment te accepteren zoals het is en weerstand of verzet los te laten. Je leert omgaan met moeilijke emoties, zoals angst en verdriet.

Voor wie

Aanstaande ouders.

Kosten

Er wordt geen vaste prijs gehanteerd, maar gewerkt op basis van waardebepaling achteraf (WBA). Dit betekent dat je achteraf kunt bepalen wat je een dienst of product waard vindt.

Aanmelden

voor meer informatie of aanmelden kun je mailen naar irene_valkenberg@hotmail.com of bellen naar 06 – 40 34 88 74. Er is plek voor 3 koppels ofwel 6 personen.

Wanneer

Wanneer er cursussen aankomen of bezig zijn, staan deze hieronder vermeld. Klik op de cursus voor meer informatie en aanmelden. Wanneer er geen cursussen zichtbaar zijn, dan lopen er momenteel geen cursussen of zijn er nog geen startdata bij ons bekend.

Organisatie

Link

Kosten

Op basis van waardebepaling achteraf.