CJG043 ON TOUR IN VAALS!

CJG043 on tour Vaals

Op dinsdag 26 en donderdag 28 maart 2019 waren Nathalie en Danielle van het CJG043 ‘on tour’ in Vaals. Om kennis te maken met de jeugdprofessionals aldaar en ideeën uit te wisselen. Om nauwer samen te werken, gezamenlijk events te organiseren en van alles meer om het CJG043 beter op de kaart te zetten in Vaals! Welke professionals we ontmoeten en wat we met hen bespraken, lees je in dit verslag!

In de Bieb!

De tour ging van start in de Bieb. Voor een gesprek met Machteld Schouten en John Beckers. Machteld hadden we al een keer eerder ontmoet in Valkenburg voor een interview over het aanbod Heuvelland Bibliotheken voor (jonge) ouders en kinderen. Kennismaken was dus niet meer nodig! Met de koektrommel op tafel en onder het genot van een lekker kopje thee, werd gebrainstormd over een event voor ouders en jeugdprofessionals dat we in 2019 gezamenlijk zouden kunnen organiseren in de bibliotheek. Bijvoorbeeld een lezing over Positief Opvoeden volgens Triple P. Of een soort informatiemarkt voor gezinnen met weinig financiële middelen. Waar we allerlei partijen zoals de Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur uitnodigen om te vertellen over wat zij kunnen bieden voor deze doelgroep. Twee mooie ideeën die we graag ten uitvoer gaan brengen!

John Beckers & Machteld Schouten Heuvelland Bibliotheken

Via het CB naar Op de Top!

Aangezien er nog wat tijd over was voor we in Vijlen werden verwacht, sneakten we nog even onaangekondigd bij het Consultatiebureau (CB) naar binnen. Logistiek gezien ideaal, zo’n Brede School met alle voorzieningen op één locatie 😉 We maakten kennis met de stagiaire en verruilden in de wachtruimte van het CB wat antieke exemplaren van onze posters en flyers voor de laatste nieuwe versie! En toen snel door naar Vijlen voor een gesprek met Sanne Bisscheroux, intern begeleidster van Basisschool Op de Top. Met haar spraken we over thema’s die momenteel actueel zijn voor ouders en leerkrachten. Zoals bijvoorbeeld gamen. Wellicht een mooi thema voor een volgende themachat, zo concludeerden wij! Met bijvoorbeeld Pauline Heuperman van Mondriaan, die ons al eerder vertelde over de verschillen tussen problematisch gamen en een gameverlaving. Ook vertelden ze ons over de Kika-Run in het kader van de Koningsspelen. Waarover we natuurlijk graag een artikel op onze site willen plaatsen!

Sanne Bisscheroux basisschool Op de Top Vijlen

Nu we er toch zijn…

Als je rond lunchtijd in Vijlen bent, kun je de kans om even te gaan lunchen in het enige boscafé van Nederland natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan! In de praktijk bleek dat nog een kleine race tegen de klok. Maar gelukkig waren we precies op tijd weer terug voor onze volgende afspraak bij Citta Fit in Vaals, met de beweegmakelaars Jolanda Mikic en Maria Mekes. Van hen hoorden we over het succes van de Ruilwinkel in Vaals. Ook daar zullen we binnenkort dus zeker een keertje een kijkje gaan nemen! Wellicht kunnen we de infomarkt waar we eerder die ochtend over brainstormden met Machteld en John van Heuvelland Bibliotheken ook op de een of andere manier verbinden met de Ruilwinkel? Ideeën genoeg en tijd te kort, dus wordt zeker vervolgd! Want ook over het werk van de Beweegmakelaar willen we binnenkort graag een artikel op onze website plaatsen. En toen snel door naar onze volgende afspraak. Rond de tafel met alle huisartsen van Vaals om hen te informeren over het aanbod van het CJG043!

Maria Mekes & Jolanda Mikic beweegmakelaars Vaals

In de leeskuil…

En we sloten de eerste dag van onze tour in Vaals af waar we ‘m ook begonnen; in de Brede School. Maar dit keer in de ‘leeskuil’ bij CreActive Kids! Met de laptop op schoot gaven we Sandra Klein een digitale tour door het CJG043! We wisselden ideeën uit over hoe we meer ouders uit Vaals zouden kunnen laten kennismaken met en profiteren van het aanbod van het CJG043. En lieten in dat kader maar liefst 150 flyers over onze chatfunctie achter! Voor elk kind één. Helemaal top! 

Sandra Klein CreActive Kids

CJG043 on tour in Vaals – Dag 2

Op donderdag 28 maart 2019 gaat de tweede dag van de CJG043 Tour in Vaals van start bij Basisschool de Kleine Wereld. Waar we in gesprek gaan met intern begeleider Madelon Delaere en ‘en passant’ ook Jo van Gelder nog even ontmoeten! Ook op deze school blijkt de digitale wereld een actueel thema. De klassikale lessen en/of ouderbijeenkomsten rondom mediawijsheid klonken Madelon dan ook als muziek in de oren.

Madelon Delaere intern begeleider basisschool de kleine Wereld Vaals

Spelentere doet z’n naam eer aan!

Vanwege een dubbele boeking kon de geplande afspraak met buurtsportcoach Hannie Pleijers helaas niet doorgaan. Gelukkig was de beheerder van Citta Fit zo gastvrij om ons een uurtje te laten overbruggen in de kantine. En die afspraak met Hannie halen we natuurlijk snel in; want we willen graag meer horen over Sport Mix Club en Gym Kids! Daarna gingen we rond de tafel met de dames van peuterspeelzaal Ukkepuk en Ollekebolleke van Spelentere. De dames uit Vijlen bleken ons al fanatiek te volgen op Facebook en ook regelmatig CJG043-nieuws uit te printen voor op het prikbord van Ollekebolleke. Dat horen we natuurlijk graag! Hoogste tijd dat we in samenwerking met Spelentere een mooi item gaan maken voor op onze website. Ideeën genoeg! Bijvoorbeeld een filmpje over hoe je kunt spelen met je kind met ‘kosteloos’ materiaal. Soep maken met blaadjes en zand, kleien met deeg, … Een item dat ‘Spelentere’ natuurlijk op het lijf geschreven is!

peuterspeelzaal Ukkepuk en Ollekebolleke Spelentere

Up to date!

Na een korte, maar lekkere koffiepauze bij een van de lokale hotspots, was het tijd voor een presentatie van het CJG043 aan het team van O.B.S. de Robbedoes. De school waar we al eerder waren voor een reportage over een les Cyberpesten en de NT2-aanpak van de school voor ouders voor wie Nederlands niet de eerste taal is. Toch bleek het heel zinvol om het team nog eens een tour door de website te geven en hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Zoals de mogelijkheid om via de CJG043-website aan te melden voor allerlei cursussen voor kinderen en ouders.

basisschool de Robbedoes

Eyeopener

Na afloop van de presentatie bleven we in de Robbedoes voor een gesprek met Fer Somogyi. Communicatieadviseur van de Gemeente Vaals. Via hem kregen we onder meer inzicht in de samenstelling van de bevolking in Vaals. Voor ons een echte eyeopener. Want anders dan eerder gedacht, moesten we op basis van deze informatie concluderen dat het aantal websitebezoeken vanuit Vaals aan de CJG043-pagina best wel heel prima is. Afgezet tegen het aantal Nederlandstalige ouders in Vaals, sprak Fer zelfs over ‘marktleiderschap’ voor Vaals!

Bedankt iedereen die we mochten ontmoeten voor jullie gastvrijheid en input! We komen graag nog een keertje terug 🙂

MEER INFORMATIE