CHATSPREEKUUR ‘PSYCHISCHE KLACHTEN BIJ PUBERS’ NU VOOR ALLE OUDERS IN ZUID-LIMBURG!

De CJG’s in Zuid-Limburg bundelen de krachten! Het wekelijkse chatspreekuur ‘Pubers met psychische klachten’ is er nu voor alle ouders in deze regio!

1-op-1 chatgesprek

Sinds maart biedt het CJG043 in samenwerking met Mondriaan Preventie dit gratis chatspreekuur voor ouders aan. Ouders met zorgen over het mentale welzijn van hun puber kunnen hun vragen, desgewenst anoniem, stellen aan een expert van Mondriaan Preventie tijdens een 1-op-1 chatgesprek.

Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur zit er een GGZ-medewerker klaar om mee te denken met ouders en hun vragen te beantwoorden. Ouders krijgen praktische tips, een luisterend oor en indien nodig een verwijzing naar de juiste professional. Via deze link is de chat bereikbaar.

psychische klachten puber jongeren

1 op de 5

1 op de 5 jongeren in Nederland krijgt te maken met psychische problemen. Jongeren ervaren vaker stress, angsten en depressieve klachten. Somberheid, zich hele dagen terugtrekken op de eigen kamer, weinig tot geen sociale contacten, een kort lontje, slecht slapen, vermeend alcohol- of drugsgebruik, het zijn allemaal tekenen waaraan je kunt zien dat het niet goed gaat met een puber. Het gesprek met hun kind aangaan en een goede ondersteuning bieden, is voor ouders vaak een uitdaging.

Regionale samenwerking

Mondriaan Preventie is er ook voor ouders in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek. Een lobby voor regionale samenwerking in Zuid-Limburg op dit vlak is geslaagd. Per augustus kunnen alle ouders in deze regio met hun vragen terecht bij dit chatspreekuur!

De chat is nu te bereiken via de drie opvoedplatformen van Zuid-Limburg:

Maastricht-Heuvelland
Facebookpagina CJG 043
www.cjg043.nl

Parkstad
Facebookpagina Jeugd en Gezin Parkstad Limburg
www.jeugdengezinparkstad-limburg.nl

Westelijke Mijnstreek
Facebookpagina Opgroeienin046
www.opgroeienin046.nl

MEER INFORMATIE