De Brussencursus
Groepscursus

De Brussencursus is er voor jongeren met een bijzondere broer of zus (=brus). Met een bijzondere broer of zus wordt een broer of zus bedoeld met een verstandelijke handicap, psychische stoornis of chronische ziekte. Met een bijzondere broer of zus is het niet altijd even gemakkelijk. Zijn of haar gedrag valt op. Er kunnen gevoelens van schaamte voor de broer of zus zijn, ook al weet je dat hij of zij er niets aan kan doen! De broer of zus heeft vaker en meer aandacht en zorg nodig en dan blijft er soms minder tijd over voor de brus.

Doelstelling

Tijdens de Brussencursus ontmoet de brus andere kinderen in een soortgelijke situatie, worden er ervaringen gedeeld en handvaten aangereikt om met situaties om te gaan.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar.

Aanmelden

Om aan te melden of om meer informatie te verkrijgen kan contact opgenomen worden met Wendy Rutten (w.rutten@meezuidlimburg.nl) of Daline Souren (d.souren@meezuidlimburg.nl) of worden gebeld met 088 – 010 22 22.

Wanneer

Wanneer er cursussen aankomen of bezig zijn, staan deze hieronder vermeld. Klik op de cursus voor meer informatieĀ en aanmelden. Wanneer er geen cursussen zichtbaar zijn, dan lopen er momenteel geen cursussen of zijn er nog geen startdata bij ons bekend.

De Brussencursus – Heerlen

3 november @ 14:00 - 15:30

Organisatie

Link

Kosten

Gratis