BASISSCHOOL OP DE TOP IN VIJLEN RENT VOOR KIKA!

Op 12 april jl. zetten alle leerlingen van Basisschool Op de Top in Vijlen zich in voor het goede doel. In groepjes renden ze klein en groot – van groep 1 tot groep 8 – een kwartier rondjes in de Koel (het sportveldje bij school). En dat deden ze natuurlijk niet zomaar! Want ze lieten zich door hun ouders, opa en oma, de buren of andere fan uit hun netwerk sponsoren. Met een bepaald bedrag voor elk gerend rondje of met een vast bedrag voor de hele run! En de opbrengst, die na de Mei-vakantie bekend wordt gemaakt, gaat naar … – de naam van het event zegt het al… – Stichting KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Een goed initiatief

Het idee voor dit goede initiatief komt van twee lokale ondernemers; Ingo Bulles van Hotel Vijlerhof en Roger van der Linden van Van der Linden Adviesgroep Bocholtz. Zelf twee fanatieke renners, die al tweemaal een marathon renden voor KiKa en daarmee een behoorlijk bedrag ophaalden. Zij hebben een eigen stichting opgericht: Stichting For a Kid’s Smile.

Zij gooiden een balletje op bij Bs. Op de Top om een KikaRun te organiseren voor de leerlingen. In plaats van hier een nieuw event van te maken, besloot de directie om de KiKa Run te integreren in de Koningsspelen op school.

Over De Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. In 2019 vonden de Koningsspelen plaats op vrijdag 12 april. De dag bestaat traditioneel uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Zo ook op Basisschool Op de Top. Waar de onderbouw na het Koningsontbijt van start ging met de sportdag. Een mooie opwarmer voor de KiKa Run, die rond het middaguur plaats vond! De leerlingen uit de bovenbouw konden na de Kika Run hun laatste restje energie kwijt bij de sportmiddag.

Sportdag Op de Top Vijlen

Oefening baart kunst?

De leerlingen van Basisschool Op de Top hebben niet speciaal getraind voor de Kika Run. Al wordt er natuurlijk wel gerend in de gymles die ze twee keer per week krijgen. Voor veel leerlingen bleek training ook niet nodig; puur op enthousiasme gingen zij – zeker de eerste rondjes 😉 – als een speer! Je zou kunnen zeggen dat doseren voor sommigen nog een ontwikkelpuntje is. Maar wat maakt het uit? Het plezier in bewegen staat voorop! Geen probleem als een kind na een (haast letterlijk!) vliegende start het kwartier niet kan volmaken!”

Leuk én leerzaam

De Kika Run was niet alleen een leuk sportief event voor de leerlingen; het had ook een educatief element. Voorafgaand aan de Run kregen de kinderen een presentatie waarin ze op hun niveau uitleg kregen over wat kanker is en wat er in het lichaam gebeurt door deze ziekte. Ook kregen ze uitleg over waarom er geld nodig is voor bijvoorbeeld onderzoek en dure medicijnen voor kinderen die kanker hebben. De bovenbouw bekeek een aantal YouTube-filmpjes van het Prinses Maxima Ziekenhuis (gespecialiseerd in kanker bij kinderen). Het filmpje waarin een meisje van 5 jaar vertelde over de ketting dat ze droeg, waaraan voor elke behandeling die ze had ondergaan een bedeltje hing, maakte bij veel kinderen indruk. Een goede motivator om veel sponsoren te zoeken én dat extra rondje te rennen!

MEER INFORMATIE