DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN NOVEMBER

Agenda Activiteiten Bijeenkomsten Cursusssen

In november zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Let op! Vanwege mogelijke coronamaatregelen kunnen activiteiten in dit overzicht komen te vervallen. Raadpleeg altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn of een evenement doorgaat.

Activiteiten voor zwangeren

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 10 november)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Babygebaren-workshop; Vertellen met je handjes (Vaals – 27 november)
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Gebaren-Voorleesworkshop (Berg en Terblijt – 11 november)
Gebaren maken verhaaltjes en liedjes nog leuker voor jonge kinderen. Kinderen horen niet alleen taal maar kunnen ook iets zien en dat maakt het verhaal nog spannender, levendiger en grappiger. Daarnaast kunnen gebaren een positieve bijdrage leveren aan de spraak-taalontwikkeling van een peuter. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van kleuters en schoolkinderen

Ouderworkshop: Hoe help ik mijn kind een nieuwe stap te laten zetten? (Gulpen – 4 november)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘hoe help ik mijn kind een nieuwe stap te laten zetten?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Ouderworkshop: Al die emoties, wat kunnen we ermee? (Gulpen – 25 november)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘emoties van je kind, wat kun je ermee?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van schoolkinderen en pubers

Inloopuur (hoog)begaafdheid (Meerssen – 18, 28 november)
Ben jij creatief-begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? En zijn overgevoeligheden je niet onbekend? Voel je welkom bij het inloopuur (hoog)begaafdheid. Het inloopuur is er voor (hoog)begaafde volwassenen maar ook voor (hoog)begaafde kinderen, zoekende (hoog)begaafde pubers en gezinnen met (hoog)begaafde gezinsleden. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Cursus KOPP/KOV: 16+ themabijeenkomsten (Engelstalig) (Maastricht – 2 november)
Als je vader of moeder psychische problemen heeft en/of verslaafd is, dan heeft dat vaak gevolgen voor het gezin, en dus ook voor jou. Veel draait thuis om de ziekte of verslaving van je vader of moeder. En je kent eigenlijk niemand van je eigen leeftijd, die hetzelfde meemaakt. Praten met leeftijdgenoten die hetzelfde meemaken kan je helpen beter met je eigen situatie om te gaan. Themabijeenkomsten worden georganiseerd voor jongeren met een vader of moeder die psychische problemen heeft of verslaafd is. Je kunt herkenning, steun en begrip vinden bij elkaar. Jij bent niet de enige! Klik hier voor meer informatie.

Lezing over het puberbrein (Eijsden – 17 november, Valkenburg – 19 november)
Recentelijk is er van alles over het puberbrein bekend geraakt. Deze lezing zet het voor je op een rij en geeft op humoristische wijze antwoord op alle vragen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus Kopstoring (Online – 24 november)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Cursus KopOpOuders (Online – 2, 16 november)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 3 november)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Klik hier voor meer informatie.

Help, mijn kind luistert niet!? (Eijsden – 3 november)
In de workshop ‘Help, mijn kind luistert niet!?’ leer je hoe je je kind op een positieve, liefdevolle en duidelijke manier naar je laat luisteren. Klik hier voor meer informatie.

Boekpresentatie: ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ (Vaals – 4 november)
Irma Huis in ’t Veld presenteert in de vorm van een interview haar boek: ‘Plusmama ben je niet, dat word je.’ Op haar 34ste kreeg ze een relatie met een man met twee kleine kinderen. Van de een op de andere dag maakten de kinderen deel uit van haar leven. Tijd om rustig aan het idee van kinderen in haar leven te wennen was er niet. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

Ook in december starten weer diverse leuke en interessante activiteiten! Wil je graag bewust bezig zijn met de ontwikkeling van jezelf en je rol als ouder? Meld je dan aan voor de gratis oudertraining Positive Lifestyle die wordt verzorgd door ervaren trainers van Trajekt! De workshop Muziek op Schoot is meer dan Muziek helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek goed voor de ontwikkeling van taal, motoriek en sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden.

Benieuwd naar meer? Je kunt ook onze evenementenagenda bekijken voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen.

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

MEER INFORMATIE