DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN MEI

agenda activiteiten bijeenkomsten cursusssen

In mei zijn er in onze regio weer leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Dit zijn er door de coronacrisis weliswaar minder dan normaal. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Let op! Vanwege mogelijke coronamaatregelen kunnen activiteiten in dit overzicht naar een latere datum worden verschoven of in zijn geheel komen te vervallen. Raadpleeg altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn of een evenement doorgaat.

Chatspreekuren van het CJG043

Slaapproblemen bij kinderen (17 mei)
Heb jij een vraag over het (niet) slapen van je baby, peuter, kleuter, schoolgaande kind of puber? Maak dan gebruik van het maandelijkse chatspreekuur ‘Slaapproblemen bij kinderen’ van het CJG043! Je kunt die avond al jouw vragen kwijt aan slaapcoach Babs van Nesselrooij en jeugdverpleegkundigen Wilke van der Pluijm & Sandra Nelissen. Klik hier voor meer informatie.

Psychische klachten bij pubers (4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, 27 mei)
Sinds het begin van de Coronacrisis zijn jongeren meer stress, angsten en depressieve klachten gaan ervaren. Maak je je weleens zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Of vraag je je af hoe je je kind mentaal het beste kunt ondersteunen in deze uitdagende tijd? Maak dan gebruik van het nieuwe Chatspreekuur ‘Psychische Klachten bij Pubers’ met experts van Mondriaan Preventie. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s, peuters en kleuters

Training ‘Zindelijkheid bij jonge kinderen’ (Online – 25 mei)
In de online training ‘Zindelijkheid bij jonge kinderen’ leer je hoe je op een positieve, liefdevolle en duidelijke manier kunt stimuleren dat kinderen zindelijk worden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van kleuters en schoolkinderen

Ouderworkshop: Social Media & Gaming (Online – 25 mei)
In deze ouderworkshop wordt er aandacht besteed waar ouders tegen aan kunnen lopen bij het gebruik van social media en gamen door kinderen. Denk hierbij o.a. aan niet willen stoppen met gamen en de mate en tijdsduur van gaming en social media per dag. Klik hier voor meer informatie.

Sjors Sportief (Maastricht – Hele maand)
Alle sportieve en creatieve aanbieders binnen jouw gemeente krijgen de kans om hun sport of creativiteit te promoten. Dit doen zij door een kennismakingsactiviteit aan te bieden voor de basisschooljeugd. Ook Maastricht doet mee aan dit initiatief! Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten en schrijf je snel in!

Activiteiten voor ouders van schoolkinderen & pubers

Thema-avond hoogbegaafdheid bij kinderen: Kenmerken van hoogbegaafde kinderen (Online – 20 mei)
De thema-avonden worden gegeven in de vorm van interactieve lezingen of workshops. Hierbij staat informatieverstrekking over een specifiek thema centraal. Ouders kunnen hierin herkenning en aanknopingspunten vinden en hebben de gelegenheid andere ouders te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Thema-avond hoogbegaafdheid bij kinderen: Communicatie de sleutel tot relaties (Online – 27 mei)
De thema-avonden worden gegeven in de vorm van interactieve lezingen of workshops. Hierbij staat informatieverstrekking over een specifiek thema centraal. Ouders kunnen hierin herkenning en aanknopingspunten vinden en hebben de gelegenheid andere ouders te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Cursus Kopstoring (Online – 3 mei / 11 mei)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Cursus KopOpOuders (Online – 11 mei)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

Brain Blocks: Methode om uitleg te geven over Autisme (Maastricht – 20 mei)
Brain Blocks is een methode om uitleg te geven wat autisme inhoudt en om aan de hand van praktijkvoorbeelden gedrag te verklaren en te zoeken naar verbetermogelijkheden. Tijdens elke Brain Blocks bijeenkomst is een ervaringsdeskundige aanwezig. Klik hier voor meer informatie.

Thuisbieb (Online – Hele maand)
Door de corona-omstandigheden zijn de bibliotheken helaas al enige tijd gesloten voor publiek. Niet getreurd, want online kan er een wereld voor je opengaan. Daar helpt bibliotheek Centre Céramique graag bij. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

Ook in de opeenvolgende maanden zijn er leuke en interessante activiteiten! Zo zijn er weer interessante online ouderworkshops zoals ‘Al die emoties, wat kunnen we ermee?’  en ‘Wat vertelt het gedrag van kinderen ons?’. In de online training ‘Zindelijkheid bij jonge kinderen’ leer je hoe je op een positieve, liefdevolle en duidelijke manier kunt stimuleren dat kinderen zindelijk worden. Tijdens de ouderavond ‘Help mijn kind gaat uit!’ wordt op een interactieve en uitdagende manier met ouders gediscussieerd over hoe je omgaat met deze fase in de puberteit.

Benieuwd naar meer? Kijk in onze evenementenagenda voor een compleet overzicht!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

MEER INFORMATIE