DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN MAART

Agenda Activiteiten Bijeenkomsten Cursusssen

In maart zijn er in onze regio weer leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Dit zijn er door de coronacrisis weliswaar minder dan normaal. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Let op! Vanwege mogelijke coronamaatregelen kunnen activiteiten in dit overzicht naar een latere datum worden verschoven of in zijn geheel komen te vervallen. Raadpleeg altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn of een evenement doorgaat.

Activiteiten voor ouders van kleuters en schoolkinderen

Oudertraining Positive Lifestyle (Online – 2 maart)
Wil je graag bewust bezig zijn met de ontwikkeling van jezelf en je rol als ouder? Meld je dan aan voor de gratis oudertraining Positive Lifestyle die wordt verzorgd door ervaren trainers van Trajekt! Klik hier voor meer informatie.

Ouderworkshop: Social Media & Gaming (Online – 9 maart / 11 maart)
In deze ouderworkshop wordt er aandacht besteed waar ouders tegen aan kunnen lopen bij het gebruik van social media en gamen door kinderen. Denk hierbij o.a. aan niet willen stoppen met gamen en de mate en tijdsduur van gaming en social media per dag. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van schoolkinderen

KIES-Coaching (Maastricht – 4 maart)
De gevolgen van een scheiding kunnen voor sommige kinderen heel ingrijpend zijn: hun vertrouwde leefwereld, hun veiligheid en hun stabiliteit worden aan het wankelen gebracht. Door de KIES-coaching verbetert de communicatie met de ouders en gaat het kind de scheiding beter begrijpen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus KOPP/KOV: Doe-Praatgroep voor kinderen (Maastricht – 11 maart)
Als je vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is, dan merk jij dat ook. Soms is het dan niet leuk thuis. Met wie kun jij erover praten? Dit kan in ieder geval samen met andere kinderen in de Doepraatgroep. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Cursus Kopstoring (Online – 4 maart / 23 maart)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus KOPP/KOV: 16+ themabijeenkomsten (Maastricht – 8 maart)
Als je vader of moeder psychische problemen heeft en/of verslaafd is, dan heeft dat vaak gevolgen voor het gezin, en dus ook voor jou. Veel draait thuis om de ziekte of verslaving van je vader of moeder. En je kent eigenlijk niemand van je eigen leeftijd, die hetzelfde meemaakt. Praten met leeftijdgenoten die hetzelfde meemaken kan je helpen beter met je eigen situatie om te gaan. Themabijeenkomsten worden georganiseerd voor jongeren met een vader of moeder die psychische problemen heeft of verslaafd is. Je kunt herkenning, steun en begrip vinden bij elkaar. Jij bent niet de enige! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Workshop ‘Opvoeden In Twee Huizen’ (Gulpen – 2 maart)
Na een relatiebreuk of scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partners en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als (co-)ouders van jullie kind(eren). Je blijft in de meeste gevallen ook samen verantwoordelijk voor jullie kind(eren). Maar hoe doe je dat eigenlijk; goed contact blijven houden over de opvoeding als je gescheiden bent? Daarover gaat deze workshop! Klik hier voor meer informatie.

Scheidingscafé Zuid-Limburg: Scheiden van A tot Z (Online – 2 maart)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Elke maand staat een ander thema centraal. Klik hier voor meer informatie.

Cursus KopOpOuders (Online – 11 maart)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

Thuisbieb (Online – Hele maand)
Door de corona-omstandigheden zijn de bibliotheken helaas al enige tijd gesloten voor publiek. Niet getreurd, want online kan er een wereld voor je opengaan. Daar helpt bibliotheek Centre Céramique graag bij. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

Ook in de opeenvolgende maanden zijn er leuke en interessante activiteiten! Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is de online cursus Kopstoring wellicht iets voor jou! Hoe kun je jonge kinderen op een positieve, liefdevolle en duidelijke manier stimuleren zindelijk te worden? Leer het tijdens de online training Zindelijkheid bij jonge kinderen.

Benieuwd naar meer? Kijk in onze evenementenagenda voor een compleet overzicht!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

MEER INFORMATIE